Секрет білосніжної усмішки вихованця

Автор: Animal Сlinic
Дата публикації:
Поділитися в соцмережах: Twitter Facebook
image

Наліт дуже швидко накопичується на зубах тварин. Якщо його своєчасно не позбуватися, це призведе не лише до погіршення естетики зовнішнього вигляду, а й до утворення зубного каменю. Твердий наліт травмує ясно та оголює шийку зуба, що спричиняє розвиток стоматиту, карієсу та пародонтозу.

В тварини з рота починає тхнути, через больові відчуття вона відмовляється від їжі. Погіршується загальний стан: з життєрадісного вихованець перетворюється на апатичного. На щастя, є способи цього уникнути.

Домашнє чищення зубів — базовий складник догляду за твариною

Ми радимо раз на два дні видаляти наліт з зубів тварини механічним способом, тобто здійснювати чищення. Для цього існують спеціальні щітки, пасти та гелі. Щодо домашнього догляду є декілька важливих правил:

  • Придбати знаряддя для гігієнічної процедури відповідно до розмірів тварини. Щітки є різних форм та параметрів. Є навіть щітки-напальчники. Можна чергувати класичне чищення з доглядом за допомогою спеціальних серветок.
  • Правильно підібрати раціон. Цим пунктом багато хто з опікунів нехтує. Найліпшим для чистоти та здоров’я зубів є сухий корм: досить великі гранули для зручного розкушування. Ідеально, коли часточки мають волокнисту текстуру, яка сприяє очищенню.
  • Застосовувати іграшки та смаколики з очисною дією.

Регулярне домашнє чищення зубів допоможе уникнути багатьох стоматологічних проблем. Краще привчати улюбленця до процедури змалечку. Якщо ж тварина потрапила до вас вже дорослою або ви жодного разу не чистили їй зуби, і помітили зубний камінь на емалі, треба звернутися до ветеринара.

Професійне ультразвукове чищення зубів — гарантія чистоти та естетичності ротової порожнини

Відповідально доглядаєте за зубами вихованця? Тоді можна відвідувати процедуру ультразвукового чищення у ветеринара-стоматолога 1 раз на рік. Вона здійснюється спеціальним приладом — скалером. За допомогою нього та різних насадок лікар протягом 20–60 хвилин досягне бездоганної чистоти емалі.

Процедура відбувається під анестезією, тож перед нею обов’язково треба пройти діагностику нирок та серця, а також здати лабораторні аналізи. Перед ультразвуковим чищенням тварина має бути голодною приблизно 8–12 годин. Секрет білосніжної усмішки вихованця простий: ваша турбота в поєднанні з сучасними технологіями Animal Clinic.

Записатися на прийом Live-консультація
Viber чат
doggy

Любі клієнти!

Ми продовжуємо надавати послуги за цінами, сформованими до вторгнення РФ в Україну, попри підвищення курсу $ та здорожчання витратних матеріалів і медикаментів для нас у 2,5 рази. Все заради перемоги!