Допомога при пологах собаці, кішці: види та як це відбувається?

Автор: Animal Сlinic
Дата публикації:
Поділитися в соцмережах: Twitter Facebook
image

В Animal Clinic допомогу при пологах професійно надають ветеринари-акушери. Вона складається з таких етапів:

  • Вилучення плодів.
  • Очищення від посліду.
  • Відрізання пуповини.
  • Поліпшення кровообігу у дитинчат: розтирання та допомога в розкритті легень.

Якщо хочете, щоб поява на світ кошенят чи цуценят пройшла гладко, без зайвого стресу для вас та улюблениці, краще одразу звернутися до ветеринарного центру.

Стимулювальна терапія

Якщо пацієнтка ослаблена або народжує вперше, може наступити атонія матки (родова слабкість) — зниження інтенсивності або повне припинення потуг і переймів. Коли так відбувається, а шийка матки вже відкрита, ветеринар приймає рішення про медикаментозну пологову допомогу.

Внутрішньовенно вводяться препарати, які підвищують тонус і скоротливість міометрія, а також сприяють просуванню плода. Для цього кішці або собаці встановлюється внутрішньовенний катетер, а речовини в індивідуально підібраному дозуванні вводяться за допомогою крапельниці.

Протипоказаннями для застосування стимулювальної терапії під час пологів є великий плід, його неправильне положення, аномалія розвитку, вузький таз самиці, скручування рога матки.

Мануальна допомога самиці під час пологів

Є також мануальна допомога тваринам під час пологів. Метод є актуальним, коли пологи нічим не ускладнені. Ветеринар робить масаж, який допомагає тварині під час переймів. Для цього методу потрібна висока кваліфікація. Якщо масажуватиме сам опікун кішки чи собаки, є ризик травмувати родовий канал або навіть занапастити плід.

Кесарів розтин тваринам

Якщо вагітність багатоплідна, відсутня родова діяльність, ані медикаментозний, ані мануальний вплив не дав результатів, або загинув плід, потрібен кесарів розтин.

Це хірургічна допомога під час пологів. Вона передбачає введення заспокійливих препаратів, занурення пацієнтки в сон та знеболювання. Це абсолютно безпечно як для плодів, так і для самиці. Вона швидко прокинеться після анестезії і буде готова до першого годування дитинчат.

Записатися на прийом Live-консультація
Viber чат
doggy

Любі клієнти!

Ми продовжуємо надавати послуги за цінами, сформованими до вторгнення РФ в Україну, попри підвищення курсу $ та здорожчання витратних матеріалів і медикаментів для нас у 2,5 рази. Все заради перемоги!