Перша допомога вихованцеві з діареєю

Автор: Animal Сlinic
Дата публикації:
Поділитися в соцмережах: Twitter Facebook
image

У вашого кота або собаки рідкий кал? Це явище може бути спровоковано проблемами у кишківнику, наприклад, отруєнням, тож спробуйте згадати, що улюбленець їв напередодні діареї. Крім того, справа може бути в новоутворенні, а також в інфекційному (викликаному бактерією або вірусом) чи інвазійному (ураження одноклітинними організмами або гельмінтами) процесі.

Медикаменти при рідкому калі

При нормальному загальному самопочутті улюбленця, відсутності у нього блювоти та наявності апетиту необхідно дати сорбенти. Препарат «Смекта» потрібно давати з водою двічі на день:

  • Кошеняті та цуценяті — ¼ пакетика.
  • Кішці та собаці дрібної породи — ½ пакетика.
  • Собаці великої породи — 1 пакетик.

«Ентеросгель» також необхідно давати з водою двічі на добу в такому дозуванні:

  • Котеняті й цуценяті — ½ ч. л.
  • Кішці та собаці дрібної породи — 1 ч. л.
  • Собаці великої породи — 1–1,5 ст. л.

Також можна давати «Полісорб» та активоване вугілля. Під час дефекації з організму тварини виводиться багато рідини, тому рекомендуємо потроху, але часто поїти її водою. Протягом 1–2 днів стан має стабілізуватися. Якщо цього не відбулося, обов'язково зверніться до ветеринара.

Які ліки НЕ можна давати вихованцеві з діареєю?

Без призначення лікаря не давайте «Ентерофурил», «Ніфуроксазид», «Фталазол» та їх аналоги. Діарея не завжди викликається бактеріями, а встановити цю причину допоможе тільки обстеження. Небезпечним є лікування «Лоперамідом» та «Імодіумом», якщо їх не прописав ветеринар. Ефективність цих ліків обумовлена зниженням моторики кишківника. Це означає, що, якщо улюбленець отруївся, токсини затримаються в організмі. Певною мірою токсичними є глистогінні препарати, тому одразу давати їх не потрібно.

Якщо, крім діареї, у тварини спостерігаються погане самопочуття й блювота, терміново зверніться до Animal Clinic. В нашій ветклініці в Києві та в Боровій проводиться збір анамнезу та огляд пацієнта, ставиться попередній діагноз, призначається відповідне лікування, а також додаткові дослідження: аналіз калу на паразитів, УЗД, загальний і біохімічний аналіз крові. При підозрі на інфекцію необхідні тести: ПЛР та ІФА. Ми в короткі терміни з'ясуємо, що не так зі здоров'ям вашого улюбленця і грамотно вживемо необхідних заходів для усунення причини діареї.

Записатися на прийом Live-консультація
Viber чат
doggy

Любі клієнти!

Ми продовжуємо надавати послуги за цінами, сформованими до вторгнення РФ в Україну, попри підвищення курсу $ та здорожчання витратних матеріалів і медикаментів для нас у 2,5 рази. Все заради перемоги!