Занепокоєння у кішки: ознаки, причини, допомога

Автор: Animal Сlinic
Дата публикації:
Поділитися в соцмережах: Twitter Facebook
image

Чи доводилося вам бачити, як кіт нервує? Це може проявлятися у тремтінні, прагненні втекти, агресивній поведінці, мінімальній активності. Тварина намагається сховатися, не ходить на лоток, або навпаки — в неї діарея; не їсть, часто вилизується, аж до ран. Як допомогти вихованцеві вийти з цього стану — читайте в нашій статті.

Чому кіт тривожиться?

Є багато фізіологічних, а також психологічних факторів, які можуть викликати занепокоєння у кота:

  • Біль або захворювання.
  • Вплив токсинів та інфекцій.
  • Психологічні травми: досвід поганого ставлення людей, відсутність турботи.
  • Стресові обставини: розлука з господарем, переїзд, нові меблі або перестановка в будинку, поява ще одного домашнього улюбленця або новонародженої дитини.
  • Обсесивно-компульсивний розлад, при якому коти схильні виконувати повторювані дії. Особливо до ОКР схильні азійські породи.

Не потрібно карати чотириногого друга за незвичну поведінку. Допоможіть йому розслабитися й повернутися до нормального життя.

Способи допомогти неспокійному коту

Помітили тривогу у тварини? Зрозуміти її причину допоможе ветеринарний лікар в Києві. Зверніться до однієї з наших столичних філій або до Animal Clinic в селищі Борова (Фастівський район). На пошук причини проблеми піде якийсь час, адже фахівець повинен буде зібрати анамнез. Якщо причина тривожності кота — в недузі, грамотного лікування буде достатньо, щоб стан тварини нормалізувався.

Потрібно виявити причину страху й усунути її. Позбутися небажаної поведінки допомагає формування позитивних асоціацій, пов'язаних з бажаною поведінкою. Наприклад, якщо кіт починає нервувати, коли ви складаєте валізу, почастуйте його ласощами або дайте улюблену іграшку.

Поступово вихованець буде асоціювати ваш від'їзд не зі стресом, а з заохоченням і звикне не тривожитися. Але занепокоєння не пройде саме. Власник повинен попросити про допомогу ветеринара, а також створити улюбленцю належні умови, щоб він відчував себе у безпеці.

Записатися на прийом Live-консультація
Viber чат
doggy

Любі клієнти!

Ми продовжуємо надавати послуги за цінами, сформованими до вторгнення РФ в Україну, попри підвищення курсу $ та здорожчання витратних матеріалів і медикаментів для нас у 2,5 рази. Все заради перемоги!