Переливання крові тваринам (гемотрансфузія)

Автор: Animal Сlinic
Дата публикації:
Поділитися в соцмережах: Twitter Facebook
image

При серйозних проблемах зі здоров'ям вихованцю може знадобитися гемотрансфузія — переливання крові. Це різновид інфузійної терапії, яка передбачає переливання цільної крові або окремих її компонентів від тварини-донора до тварини-реципієнта.

Показання до проведення переливання крові тварині

Гемотрансфузія — серйозне втручання в організм пацієнта. Якщо є можливість ефективно вилікувати собаку або кішку, не проводячи переливання крові, наші ветеринари використовують цей шанс і не застосовують гемотрансфузію. Але все ж таки є показання, при яких проведення цієї складної процедури є неминучим:

  • Істотна крововтрата. У ході хірургічного втручання, через травму або розрив внутрішнього органа.
  • Вірусні інфекції: панлейкопенія, вірусна лейкемія, парвовірусний ентерит, імунодефіцит котячих.
  • Гостра гемолітична анемія. Може бути спровокована піроплазмозом, гемобартонельозом, або отруєнням речовинами, що спричиняють руйнування еритроцитів.
  • Хронічна анемія із відсотковим вмістом формених елементів крові нижче 12–15 %.
  • Порушення згортання — спадкове або набуте (внаслідок променевої або хіміотерапії; отруєння речовинами, що знижують згортання крові, наприклад, щурячою отрутою).
  • Зниження показника тромбоцитів чи лейкоцитів.

Переливання крові котам та собакам призначається з урахуванням показників гемоглобіну та гематокриту. Також до уваги береться те, наскільки важко тварина переносить зниження рівня цих компонентів.

Переливання крові котам та собакам у Києві та області

Іноді гемотрансфузія — єдина можливість врятувати життя пацієнта. Саме тому процедура входить до переліку послуг філій Animal Clinic. Є безліч причин довірити процес гемотрансфузії ветеринарам нашої ветклініки:

  1. Комплексний розгляд та раціональна оцінка показань до процедури.
  2. Бездоганне застосування знань про терміни зберігання крові до переливання, а також про її властивості.
  3. Відповідальне ставлення до процесу підготовки.
  4. Професійне виконання переливання крові, плазми чи еритроцитарної маси.
  5. Точне дотримання техніки переливання.
  6. Контроль стану пацієнта під час гемотрансфузії, а також протягом перших годин після закінчення процедури. Ветеринари оцінюють, як організм тварини відреагував на переливання. Аналізується пульс, температура тіла, частота дихання та серцевих скорочень, колір слизових та швидкість наповнення капілярів.

Стерильні умови проведення процедури, кваліфікований та дбайливий персонал сприяють безпечному та дієвому проведенню процедури. Здійснити донацію також можна в наших ветклініках за попереднім записом.

Записатися на прийом Live-консультація
Viber чат
doggy

Любі клієнти!

Ми продовжуємо надавати послуги за цінами, сформованими до вторгнення РФ в Україну, попри підвищення курсу $ та здорожчання витратних матеріалів і медикаментів для нас у 2,5 рази. Все заради перемоги!