Чому влітку тварина їсть менше?

Автор: Animal Сlinic
Дата публикації:
Поділитися в соцмережах: Twitter Facebook
image

Коли надворі спекотно, хатні улюбленці починають більш байдуже ставитися до їжі та частіше пити воду. Команда Animal Clinic пропонує вам завдяки цій статті розібратися, які причини, окрім підвищення температури повітря, можуть знизити апетит тварини влітку, та чи треба його пробуджувати.

Спека як чинник споживання меншого обсягу їжі

Коти та собаки рідше підходять до миски з їжею, бо відчувають зміни клімату та страждають так само, як люди. Наприклад, на травну систему котів спека впливає негативно, тож вони воліють їсти зранку та ввечері, коли повітря є прохолодним.

Що робити в такому випадку? Не треба переживати, що тварина не отримує необхідної кількості поживних елементів. Не змушуйте улюбленця більше їсти, пропонуючи йому різноманітні смаколики. Достатньо поставити миски з чистою водою в місцях, де вихованець найчастіше відпочиває, щоб він мав змогу пити вдосталь та освіжатися.

Інші негаразди, що можуть негативно впливати на апетит

Вихованець може не цікавитися звичною для нього їжею через психологічні проблеми. Тварина їсть менше, або тимчасово не їсть взагалі, якщо переживає стрес або травматичну подію. До них належать:

  • Перебування в незнайомих умовах. Наприклад, ви поїхали на відпочинок, а кота тимчасово відвезли до друзів або родичів. Схвильована тварина може не їсти декілька днів.
  • Поява в домі ще одного вихованця або дитини.
  • Гучні, звуки, які дуже лякають.

Якщо жодна з перелічених причин не стосується вашої ситуації, слід замислитися, чи все гаразд зі здоров’ям тварини. Поширеним явищем влітку є тепловий удар. Його можна запідозрити, якщо, окрім зниженого апетиту, є задишка, блювота, діарея.

Проте чинником може бути й певне захворювання. Для перевірки стану організму улюбленця зверніться до найближчої до вас філії Animal Clinic у Києві або Київській області. Ми допоможемо зберегти здоров’я тварини.

Записатися на прийом Live-консультація
Viber чат
doggy

Любі клієнти!

Ми продовжуємо надавати послуги за цінами, сформованими до вторгнення РФ в Україну, попри підвищення курсу $ та здорожчання витратних матеріалів і медикаментів для нас у 2,5 рази. Все заради перемоги!