Відпочинок біля водойми: техніка безпеки для власників собак

Автор: Animal Сlinic
Дата публикації:
Поділитися в соцмережах: Twitter Facebook
image

Плавання є дуже корисним для собак, воно зміцнює організм загалом. Взяти вірного чотириногого друга з собою відпочити біля річки або озера в Київській області — гарна ідея. Але ви повинні пам'ятати про те, що вода — це ще й джерело небезпеки, тому рекомендуємо дотримуватися техніки безпеки, яка збереже здоров'я та життя вихованця.

6 правил відпочинку біля води з собакою

Найближчим часом плануєте поїздку до водойми з улюбленцем? Запам'ятовуйте ці прості правила:

  1. Ретельно вибирайте місце для плавання. Обстежте місцевість. Уникайте густої порослі та дерев, що плавають у воді. Не відпускайте собаку плавати, якщо дно водойми має різкий перепад від мілини до глибини або щільний шар мулу.
  2. Відстібайте повідець. Але спочатку переконайтеся, що ваш улюбленець не заважає іншим відпочивальникам. Мокрий брезентовий повідець надто важкий, тож може тягнути на дно. Також він може зачепитися за непомітну в товщі води корч, або заплутати лапи.
  3. Завжди відпускайте собаку плавати в нашийнику. Якщо раптом вихованець почне тонути або його буде зносити течією, ви зможете врятувати його, підхопивши за нашийник. Краще, щоб виріб був з тканини або шкіри. Нашийник-ланцюг в цьому випадку може виявитися марним і навіть травмонебезпечним.
  4. Не давайте тварині доступу до води, якщо вона дуже холодна, навіть якщо на березі спекотно. Виберіть собаці місце у затінку.
  5. Не дозволяйте собакам конфліктувати у воді. Легка собача бійка за палицю або м'яч у воді може закінчитися погано. Один з її учасників може випадково втопити іншого.
  6. Не губіть собаку, який плаває, з поля зору. Навіть якщо ваш пес — вправний плавець, у воді він може виявитися беззахисним, якщо поруч буде агресивно налаштована інший собака або людина. Ймовірно, поблизу будуть проходити човни або водні скутери, що може налякати та дезорієнтувати тварину. Собака може заплутатися в густих водоростях, принесених течією, тому він завжди повинен знаходитися під вашим контролем.

Команда Animal Clinic надеется, что вам удастся обеспечить питомцу безопасные условия для активности в воде. Желаем, чтобы летний отдых у водоёма был наполнен позитивом, и вы были довольны совместным досугом со своим любимцем.

Записатися на прийом Live-консультація
Viber чат
doggy

Любі клієнти!

Ми продовжуємо надавати послуги за цінами, сформованими до вторгнення РФ в Україну, попри підвищення курсу $ та здорожчання витратних матеріалів і медикаментів для нас у 2,5 рази. Все заради перемоги!