Догляд за подушечками собачих лап під час перших заморозків

Автор: Animal Сlinic
Дата публикації:
Поділитися в соцмережах: Twitter Facebook
image

Кожна людина знає сезонні потреби своєї шкіри та вживає певних заходів для підтримання її нормального стану. Та не багато хто з власників собак замислюється про те, що шкіра їхніх улюбленців теж потребує для себе особливого ставлення, тим паче з початком заморозків.

Річ у тім, що подушечки собачих лап дуже тендітні, а під час холодів стають надто вразливими, тож про лапки варто піклуватися особливо ретельно. Заморозки нерідко супроводжуються снігопадом, а шкіра на подушечках лап дуже чутлива до реагентів, якими оброблюють дороги та тротуари проти ожеледиці. Потрапляючи до мікроскопічних пошкоджень на шкірі, хімічні речовини провокують нестерпний свербіж, через який тварина може навіть відмовлятися йти на вулицю.

Окрім подразнення, через речовини, якими посипають вулиці, можуть виникати виразки та важкі форми дерматиту, що потребуватимуть тривалого лікування. До того ж ніжні подушечки можуть дряпатися об гострий лід, тому радимо ретельно перевіряти собачі стопи після кожної прогулянки.

Доглядові засоби – на варті здоров’я шкіри стоп собаки

Захистити подушечки лап собаки в сезон холодів допомагають безпечні засоби, спеціально розроблені для захисту шкіри на кінцівках тварин. Для догляду за подушечками лап можна використовувати:

  • Присипку.
  • Віск для лап.
  • Силіконовий гель.
  • Аерозоль.
  • Крем.

Обраний засіб наносять на подушечки перед виходом на прогулянку. Після повернення додому треба ретельно помити улюбленцю лапки теплою водою. Ефективним захистом є спеціальна мазь, що при нанесенні на подушечки утворює невидиму плівку – бар’єр для реагентів та надійний захист навіть в лютий мороз.

Взуття для собак – найбільш дієвий захист

На суху погоду, навіть під час морозу можна надягати на лапи щільні носочки з прогумованим низом. Під час сльоти знадобляться черевички з м’якої шкіри чи замші з водонепроникним покриттям. Зверніть увагу, щоб підошва була з гнучкого якісного матеріалу, який протистоїть ковзанню. Крій виробів має відповідати анатомії стопи собаки, аби виключити дискомфорт та негативний вплив на ходу. Чим вище у тварини розташований п’ясток, тим вищим має бути взуття. Бережіть лапки своїх вихованців в теплі та нехай вони будуть здорові!

Записатися на прийом Live-консультація
Viber чат
doggy

Любі клієнти!

Ми продовжуємо надавати послуги за цінами, сформованими до вторгнення РФ в Україну, попри підвищення курсу $ та здорожчання витратних матеріалів і медикаментів для нас у 2,5 рази. Все заради перемоги!