Як зробити укол коту чи собаці?

Автор: Animal Сlinic
Дата публикації:
Поділитися в соцмережах: Twitter Facebook
image

Бажаєте навчитися самостійно робити ін'єкції призначених вихованцю лікарських препаратів? Прочитавши цю статтю, ви знатимете важливі нюанси уколів.

Підготовка до ін'єкції

Заспокойте улюбленця, і самі не нервуйте. Попросіть когось із рідних чи друзів допомогти вам зафіксувати тварину. Візьміть шприц на 2 мл для уколу кошеняті, цуценяті або вихованцю дрібної породи. Чималій тварині оберіть шприц на 2–5 мл. Створіть для процедури стерильні та безпечні умови:

  1. Вимийте руки та/або одягніть одноразові медичні рукавички.
  2. Приготуйте одноразовий шприц, а голки не торкайтеся руками.
  3. Перевірте термін придатності лікарського засобу.
  4. Виконуйте інструкції та призначення ветеринара.
  5. Зафіксуйте вихованця на твердій рівній поверхні.
  6. Протріть місце для проведення ін'єкції хлоргексидином.

Пам'ятайте, що, не маючи відповідної навички, ви не можете зробити внутрішньовенну ін'єкцію, а лише підшкірну або внутрішньом'язову. Оберіть із цих способів той, який порекомендує ветеринарний лікар.

Набравши потрібну дозу препарату з ампули, виженіть повітря зі шприца, легкими постукуваннями нігтем по циліндру. Тримайте шприц голкою догори і витісніть поршнем повітря. Голку вводьте впевнено, обережно та швидко.

Підшкірний та внутрішньом'язовий уколи

Для ін'єкції підшкірно тварину можна зафіксувати у положенні сидячи або лежачи на животі. На загривку двома пальцями зробіть шкірну складку, і, тримаючи шприц паралельно хребту вихованця (вздовж складки), проткніть шкіру та введіть препарат.

Внутрішньом'язову ін'єкцію краще здійснити, коли улюбленець лежить на боці. Якщо у вас великий собака, можна зробити укол у положенні стоячи. Потрібно ввести ліки у м'язову тканину. Для цього підходить область стегна задньої кінцівки. Вводити голку потрібно збоку, перпендикулярно до м'яза. Обов'язково утримуйте лапку, в яку робите укол. Важливо не потрапити у кістку.

Сумніваєтеся, що вдасться зробити укол самостійно? Є потреба у внутрішньовенній ін'єкції тварині? Вам буде радий допомогти наш досвідчений ветеринар. Ви можете викликати лікаря додому, або звернутися до найближчої філії Animal Clinic. Наші адреси:

  • Київ, вул. Княжий Затон, 9.
  • Київська обл., Борова, вул. Івана Франка, 5/2.
  • Київська обл., Софіївська Борщагівка, вул. Боголюбова, 44

Запишіться на прийом попередньо за номером: (044) 333 95 63 або (067) 333 95 63.

Записатися на прийом Live-консультація
Viber чат
doggy

Любі клієнти!

Ми продовжуємо надавати послуги за цінами, сформованими до вторгнення РФ в Україну, попри підвищення курсу $ та здорожчання витратних матеріалів і медикаментів для нас у 2,5 рази. Все заради перемоги!