Правила в’язки котів

Автор: Animal Сlinic
Дата публикації:
Поділитися в соцмережах: Twitter Facebook
image

Головною ознакою готовності вихованки до спаровування є її ласкава поведінка: кішка багато муркоче, треться об меблі та стіни. Інколи під час тічки в самиць погіршується апетит та стає частішим сечовипускання.

Важливі моменти в’язки котів

Першу в’язку можна проводити з півторарічного віку чи під час третьої тічки. Якщо ви мрієте про гарне та здорове потомство вихованки, слід дотримуватися наступних правил:

  • Обрати кота для спаровування до досягнення кішкою віку тічки. Це має бути самець дозволеної для схрещування породи.
  • Перевірити кота та кішку на вірусний імунодефіцит та вірусний лейкоз за місяць до в’язки. Також обидва мають бути оброблені від зовнішніх та внутрішніх паразитів і вакциновані.
  • Не давати улюблениці гормональні препарати перед в’язкою, вони можуть спровокувати ускладнення.
  • Не купати кішку за 2 тижні до очікуваної події, щоб на ній залишався характерний, привабливий для самця запах.
  • Підстригти кігті котам задля запобігання взаємному дряпанню.
  • Призначити в’язку в місці, де мешкає кіт.
  • Взяти звичні для кішки речі: лоток, корм, миску.

Варто завчасно обговорити всі умови перебування кішки на території кота. Перед доставкою самиці до самця почекайте, поки тічка триватиме 3 дні. В момент знайомства кіт почне залицятися до партнерки: обнюхуватиме її та гучно муркотатиме.

Якщо кішка шипить та відганяє самця, не хвилюйтеся, це частина ритуалу. Коли кіт дещо віддаляється, самиця починає привабливо муркотати та загравати, а як той наближається — вона тікає знову — і так може тривати декілька годин.

Далі самець хапає кішку за загривок й починає топтатися. Якщо партнерка не проти, вона відводить хвоста набік та притискається до полу. В’язка відбувається досить швидко, максимум — 4 хвилини.

Особливості поведінки кішки після в’язки

Спарувавшись, кішка не одразу вгамовується. Вона ще певний час може бути тривожною, шукатиме кота, навіть вже перебуваючи вдома. Можливою є й інша поведінка: відмова від корму та тривалий сон. Через декілька днів самиця стає спокійною, бо гормональний фон нормалізується.

Якщо вагітність пройшла нормально, і народилося потомство, треба подбати про те, щоб кішка вигодувала його. Виникли труднощі під час вагітності, потребуєте допомоги на час пологів улюблениці, кішці зле після пологів? Обов’язково зверніться до акушерів-гінекологів Animal Clinic.

Записатися на прийом Live-консультація
Viber чат
doggy

Любі клієнти!

Ми продовжуємо надавати послуги за цінами, сформованими до вторгнення РФ в Україну, попри підвищення курсу $ та здорожчання витратних матеріалів і медикаментів для нас у 2,5 рази. Все заради перемоги!