Рекомендації щодо догляду за котами

Автор: Animal Сlinic
Дата публикації:
Поділитися в соцмережах: Twitter Facebook
image

Кіт має потребу не лише в мисках з їжею та водою, лотку й затишному місці для сну. Йому треба більше вашої уваги. У цій статті ми привели рекомендації щодо догляду за котами, які допоможуть забезпечити вихованцеві здоров'я та комфорт.

Гігієнічні процедури — запорука здоров'я кота

Правильний догляд передбачає регулярне проведення гігієнічних процедур:

  • Купання. 1 раз на 2 місяці спеціальним шампунем із зоомагазину. Нормальна температура води — 38-38,5 ° С. Після тварину потрібно висушити, щоб вона не застудилася. У цьому вам допоможе фен і, в ідеалі, — найслабший режим, щоб не налякати й не обпекти улюбленця.
  • Вичісування. Короткошерсту кішку причісують 1 раз в тиждень, довгошерсту — кожного дня, щоб запобігти утворенню зваляних ділянок шерсті або видалити їх. Чим м'якша шерсть, тим м'якшою повинна бути щітка. Якщо хочете позбавити вихованця від зайвої шевелюри, можна звернутися до грумера.
  • Чищення зубів. 1 раз на тиждень спеціальною пастою та щіткою.
  • Стрижка пазурів. У міру відростання, акуратно, щоб не пошкодити кровоносну судину в порожнині кігтя.
  • Протирання очей вологим ватним диском.
  • Чищення вух. 1 раз на тиждень спеціальним розчином. Сірка здорової кішки є світлою.

Під час гігієнічних процедур важливо помічати наявність змін. Наприклад, підозрілі чорні точки на шерсті та подряпини на шкірі можуть бути ознакою того, що у тварини з'явилися блохи. Гнійні виділення з очей, темний колір і неприємний запах сірки — привід прийти на огляд до ветеринара.

Візити до лікаря — важлива частина догляду за котом

Вихованця потрібно хоча б раз на пів року показувати ветеринару, адже багато захворювань на початку ніяк не проявляються. Вчасно виявивши недугу, ветеринар вилікує її без негативних наслідків для пацієнта.

Навіть якщо ваш котик суто домашній, не виключено, що він може заразитися принесеними на взутті вірусами, бактеріями або яйцями гельмінтів. Будьте уважні до улюбленця. Помічайте будь-яке відхилення від звичної поведінки, чи то млявість і відмова від їжі, чи то блювота або підозрілі виділення.

Коту потрібне спілкування з вами

Всі рекомендації щодо догляду за тваринами містять пункт про спілкування. Даруйте кішці свою ласку. В межах вашої квартири їй більше немає з ким поспілкуватися, тому не ігноруйте вихованця, грайте з ним і гладьте його. Від браку уваги у кота може статися стрес, а психологічний стан взаємопов'язаний з фізичним.

Не обходьтеся з улюбленцем грубо, не бийте. Підвищення на нього голосу не сприятиме відученню від невеликих котячих пустощів. Вам під силу зробити життя кота щасливим і радісним, а він буде відповідати вам затишним муркотінням.

Записатися на прийом Live-консультація
Viber чат
doggy

Любі клієнти!

Ми продовжуємо надавати послуги за цінами, сформованими до вторгнення РФ в Україну, попри підвищення курсу $ та здорожчання витратних матеріалів і медикаментів для нас у 2,5 рази. Все заради перемоги!