Скільки тварині потрібно пити у спеку?

Автор: Animal Сlinic
Дата публикації:
Поділитися в соцмережах: Twitter Facebook
image

Кожна тварина потребує різного об’єму води на день, а з підвищенням температури повітря спрага може бути трохи більшою, тож треба подбати про те, щоб в улюбленець в будь-який час міг попити свіжої чистої води.

Чи багато влітку п’є кішка?

Коти — теплолюбні тварини, проте вони не полюбляють спеку, їм може ставати зле, особливо котикам, які мають поважний вік, серцево-судинні захворювання та надмірну вагу.

Котяча терморегуляція відрізняється від людської: потові залози пухнастих тварин (безшерсті є виключенням) не функціонують повною мірою, тобто організм належним чином не охолоджується. Проте кішки пристосовуються до підвищення температури повітря по-своєму, зокрема менше їдять та більше п’ють. Загалом варто пам’ятати такі особливості потреб кота щодо питної води влітку:

  • Середня добова норма води становить 40 мл на 1 кг ваги тварини.
  • При вживанні сухого корму кіт п’є більше.
  • Знадобиться менше води, якщо вихованець споживає вологий корм.

Зважайте на температуру повітря та рівень вологості вдома, а також на те, наскільки тварина активна та чи має певні захворювання. Поставте додаткову миску поряд із місцем, де кіт найчастіше відпочиває, коли спекотно, міняйте воду щодня або придбайте автоматичну поїлку.

Як багато води треба влітку собаці?

Під час спеки собаки регулярно відчувають спрагу. Організм тварини сам регулює, скільки води треба спожити в певний момент. На це впливає температура повітря, інтенсивність фізичних навантажень, раціон тощо. Зазвичай в день собаці треба 20–70 мл води на 1 кг ваги. В ідеалі, щоб тварина завжди мала доступ до свіжої води, щоб напитися досхочу.

Пам’ятайте, що на тривалі прогулянки з собою треба брати пляшечку з водою та миску. В жодному разі не давайте собаці втамовувати спрагу рідиною з калюж, водойм, фонтанів, адже в довкіллі, особливо міському, — безліч небезпечних мікроорганізмів та речовин.

Скільки мають пити влітку інші хатні улюбленці?

Птахи, гризуни та зайцеподібні мають індивідуальні потреби щодо води. Фахівці Animal Clinic розповіли про літню норму рідини найпопулярніших для домашнього утримання представників цих різновидів тварин:

  • Папуга. В поїлці птаха щоденно треба змінювати воду, а у спеку, бажано — 2 рази на день. Також для папуг корисний свіжовичавлений сік цитрусових, його можна розводити водою. Папуга потребує 3–5% води від своєї ваги.
  • Хом’як. Тваринці треба 5–10 мл води на день. При годуванні овочами, зеленню та фруктами — трохи менше, адже ця їжа є соковитою.
  • Кролики. Погано почуваються у спеку, тож для захисту від зневоднення й теплового удару їм треба пропонувати багато води — 0,25 л на день.

Маєте запитання щодо утримання свого улюбленця? Зверніться по консультацію до ветеринара Animal Clinic. Послуга надається як очно, так і онлайн.

Записатися на прийом Live-консультація
Viber чат
doggy

Любі клієнти!

Ми продовжуємо надавати послуги за цінами, сформованими до вторгнення РФ в Україну, попри підвищення курсу $ та здорожчання витратних матеріалів і медикаментів для нас у 2,5 рази. Все заради перемоги!