Поширені травми декоративних пацюків

Автор: Animal Сlinic
Дата публикації:
Поділитися в соцмережах: Twitter Facebook
image

Багато людей заводять щурів, чуючи про їхню живучість. Але це досить тендітні тварини, які потребують постійного нагляду, дбайливого ставлення та уважності господаря. Навіть невелика ранка може серйозно похитнути здоров'я вихованця. Дочитайте цю статтю, щоб запобігти можливим травмам, а, якщо уникнути проблеми не вдалося, — надати першу допомогу.

Перелами кісток у щурів

Серед пошкоджень у щурів найпоширенішими є перелами хвоста. Це може статися, якщо защемити хвіст дверцятами клітки або випадково наступити на нього. Якщо припускаєте, що хвіст зламаний, відвезіть улюбленця на огляд до Animal Clinic. Побачили, як вихованець упав, застряг у клітці, чи ненавмисно нашкодили йому? Поставте пацюка на рівну поверхню:

  • Якщо він тягне задні лапи, зламано хребет. Обережно перемістіть вихованця в невелику коробку і обкладіть ватою.
  • Якщо не настає на одну лапу, кінцівку можливо зламано.

Забезпечивши гризуну повний спокій, відвезіть його до ветеринара. Точний вид травми визначить рентгенодіагностика чи КТ.

Ушкодження шкірних покривів

Шкіра декоративних щурів дуже чутлива. Її можна травмувати навіть необережним рухом. Виявили рану на хвості? Обробіть її слабким розчином марганцівки. Через свою допитливість щури нерідко отримують подряпини і навіть опіки.

Садну потрібно продезінфікувати. У разі опіку потримайте уражену ділянку під холодною проточною водою, а потім накладіть стерильну пов'язку. У жодному разі не використовуйте мазь. Якщо пошкоджено велику ділянку шкіри, замініть дерев'яну підстилку на серветку, щоб не допустити інфікування.

Пацюк може впасти під час сну, тому перевірте, щоб у клітці не було гострих предметів. Якщо кілька гризунів утримуються в одній клітці, слідкуйте, щоб вони не завдавали один одному травм.

Допомога ратолога у Києві та Київській області

У Animal Clinic екстрену медичну допомогу щурам надає досвідчений ветеринар-ратолог. Привезіть вихованця на обстеження до найближчої до вас філії нашого ветцентру:

  • Київ, вул. Княжий Затон, 9.
  • С. Борова, вул. Івана Франка, 5 / 2.
  • С. Софіївська Борщагівка, вул.Боголюбова, 44.

Процес відновлення належатиме від вашої свідомості. Дотримуйтесь всіх рекомендацій лікаря та слідкуйте, щоб гризун не отримав травми повторно.

Записатися на прийом Live-консультація
Viber чат
doggy

Любі клієнти!

Ми продовжуємо надавати послуги за цінами, сформованими до вторгнення РФ в Україну, попри підвищення курсу $ та здорожчання витратних матеріалів і медикаментів для нас у 2,5 рази. Все заради перемоги!