Чи здоровий улюбленець?

Автор: Animal Сlinic
Дата публикації:
Поділитися в соцмережах: Twitter Facebook
image

На вигляд з домашньою твариною все гаразд, але ви хочете знати напевне? Перевірити стан здоров'я улюбленця можна на прийомі ветеринара. Почніть з огляду лікаря. Після нього буде складено індивідуальний план діагностики.

Якого б віку не був ваш улюбленець, як правило, огляд передбачає термометрію, обстеження шкіри та вовни, природних отворів, вислуховування внутрішніх органів, зважування, пальпацію — обмацування живота та скелета. У разі виявлення проблем з якимось органом або системою, призначається додаткова діагностика, більш вузького профілю.

Як відрізняється обстеження молодого та літнього вихованця?

Незважаючи на схожість базових діагностичних заходів, все ж таки підхід до обстеження вихованців різного віку повинен відрізнятися:

  • Від 2 місяців до 1 року. Огляд лікаря. Якщо обстежуваний клінічно здоровий, йому роблять загальний аналіз крові, розгорнутий (з лейкоформулою). Якщо після проведення виявлено відхилення, призначаються додаткові обстеження.
  • Від 1 до 7 років. Щорічний огляд у ветеринарного лікаря; загальний та біохімічний аналізи крові; аналіз сечі; УЗД черевної порожнини.
  • Від 7 років та більше. Аналогічні дослідження, але двічі на рік + аналіз крові на Т4 (гормон тироксин, що виробляється щитовидною залозою та контролює енергетичний обмін в організмі), а також на SDMA (раннє виявлення порушень ниркової функції) та УЗД серця.

У вашого хвостатого вихованця є хронічні недуги? У будь-якому віці контроль стану його здоров'я повинен здійснюватися відповідно до рекомендацій ветеринара. Зазвичай періодичність становить від 30 до 90 днів.

Навіщо обстежувати вихованця?

Тварина не може повідомити, що і де в неї болить. Для цього існують ветеринари: кваліфікація та досвід дозволяють спеціалістам візуально або за допомогою спеціального обладнання бачити відхилення від норми, які не бачать власники.

Регулярна диспансеризація — ефективний метод запобігання хворобі. Це набагато дешевше, ніж лікувати занедбаний випадок. Бажаєте швидко та ретельно обстежити вихованця у Києві чи Київській області? Запишіться на прийом до ветеринара Animal Clinic за одним із цих номерів: (044) 333 95 63; (067) 333 95 63. Повні адреси наших ветеринарних центрів є у розділі «Контакти». Здоров'я вашим вихованцям!

Записатися на прийом Live-консультація
Viber чат
doggy

Любі клієнти!

Ми продовжуємо надавати послуги за цінами, сформованими до вторгнення РФ в Україну, попри підвищення курсу $ та здорожчання витратних матеріалів і медикаментів для нас у 2,5 рази. Все заради перемоги!