Аномальний ріст дзьоба у черепах і папуг

Автор: Animal Сlinic
Дата публикації:
Поділитися в соцмережах: Twitter Facebook
image

У дикій природі тварини переміщаються вільно, що сприяє природному сточуванню дзьоба. Папуги смикають гілочки та спираються на дзьоб, підіймаючись стовбурами дерев. Але в домашніх умовах птах позбавлений такої можливості. Через це дзьоб може відрости надміру. У папуг аномальне зростання дзьоба може бути наслідком таких факторів, як:

  • Надлишок макроелементів.
  • Порушення обміну речовин.
  • Велика кількість жирів у кормі.
  • Інфекційні захворювання.
  • Недуги внутрішніх органів.
  • Гормональний збій.

Довжина дзьоба черепахи, яка живе на волі, також коригується природним чином — завдяки твердому кам'янистому ґрунту. У якості ж домашнього вихованця тварина їсть переважно м'яку їжу й жодним чином не взаємодіє з твердими предметами, тому її дзьоб може з часом подовжитися.

Як не допустити подовження дзьоба у вихованця?

Частково небажаного аномального росту можна уникнути, відповідально підібравши улюбленцю раціон. Папугу потрібно годувати не лише м'яким кормом (фруктами, овочами та пюре), але і твердим (крупами). У клітці можна зафіксувати сепію, крейду, кору дерева та палички, щоб папужка сам сточував зайвий роговий шар дзьоба.

В меню черепахи надлишок білка при нестачі кальцію прискорює ріст дзьоба, тому ми рекомендуємо складати раціон після обстеження у ветеринара. Допомогти черепасі із вкорочуванням дзьоба можна, замінивши м'яку підстилку з тирси на гальку.

Чому важливо прибирати зайву довжину дзьоба?

Через посилене розростання дзьоба у домашніх улюбленців з'являються проблеми з харчуванням: довга частина заважає брати корм. Папуга не може чистити пір'ячко. Вихованець намагатиметься адаптуватися до нових умов, але рівень його життя погіршиться.

Зверніться до нашої ветклініки в Києві, щоб обстежити вихованця та вибрати відповідний корм на консультації з ветеринаром. Дзьоб вашого улюбленця став неприродно довгим? Не намагайтеся вкорочувати його самостійно — ви можете нашкодити! Фахівець Animal Clinic професійно підстриже дзьоб вашого улюбленця безболісно та безпечно.

Записатися на прийом Live-консультація
Viber чат
doggy

Любі клієнти!

Ми продовжуємо надавати послуги за цінами, сформованими до вторгнення РФ в Україну, попри підвищення курсу $ та здорожчання витратних матеріалів і медикаментів для нас у 2,5 рази. Все заради перемоги!