Весняне загострення хронічних недугів сечовидільної системи у тварин

Автор: Animal Сlinic
Дата публикації:
Поділитися в соцмережах: Twitter Facebook
image

Останнім часом до Animal Clinic усе частіше надходять пацієнти, в яких спостерігаються виразні прояви хронічних захворювань сечовидільної системи. Воно й не дивно, адже недуги цієї категорії загострюються саме навесні. Пропонуємо розглянути найпоширеніші з них та дізнатися, як допомогти улюбленцеві.

Сечокам’яна хвороба: причини загострення та розв’язання проблеми

Хронічна сечокам’яна хвороба часто загострюється з настанням весни. Причиною посилення проявів може стати дешевий, неякісний корм або надмірне споживання сирої риби. Основними симптомами є:

  • Часте ходіння на лоток незначними порціями сечі.
  • Видавання жалібних звуків у процесі сечовипускання — у важких випадках, при больових відчуттях.

Такі ознаки свідчать про те, що слід звернутися до ветеринара по допомогу. Він призначить засоби, які допоможуть тримати сечокам’яну хворобу під контролем. Це можуть бути кормові добавки, краплі або суспензії для сечовидільної системи.

Якщо вам відомо, що в улюбленця сечокам’яна хвороба, уникнути її загострення допоможе правильне харчування, зокрема спеціальний сухий корм.

Весняне загострення циститів

Навесні тварини готуються до продовження роду. Неможливість парування в період статевої охоти провокує стрес. Постійні походи в туалет в невідведених для цього місцях пов’язані з природною зміною гормонального фону. Покарання за це не матимуть позитивного впливу на тварину, а лише посилять стрес, який власне і є одним з чинників циститу.

Стрес стимулює викид у кров значної кількості медіаторів запалення. Це викликає спазм сечового міхура та уретри. Відбуваються часті та болісні позиви до сечовипускання, сеча виходить краплями, буває, що з домішкою крові. Якщо ви помітили такі ознаки, варто привезти улюбленця до найближчої для вас філії Animal Clinic: у Києві або Київській області. Є декілька способів приборкати проблему чи навіть повністю позбутися її:

  1. Медикаментозна терапія. Проте ви маєте розуміти, що препарати на рослинній основі можуть не дати бажаного ефекту, а гормональні нерідко негативно впливають на стан організму.
  2. Парування. Метод, що найбільше підходить професіоналам з розведення породистих тварин.
  3. Кастрація / стерилізація — оптимальний шлях у випадку з хронічним циститом. Операція позбавить вас від таких неприємностей, як статева поведінка тварини, небажане потомство, високий ризик захворювань, пов’язаних зі статевими гормонами.

Вихованцю, в якого раніше було діагностовано недуги сечовидільної системи, навесні треба давати заспокійливі засоби, підібрані ветеринаром. Також важливо контролювати його сечовипускання та стежити за змінами аналізів сечі.

Записатися на прийом Live-консультація
Viber чат
doggy

Любі клієнти!

Ми продовжуємо надавати послуги за цінами, сформованими до вторгнення РФ в Україну, попри підвищення курсу $ та здорожчання витратних матеріалів і медикаментів для нас у 2,5 рази. Все заради перемоги!