Котяча астма: симптоми, діагностика, лікування

Автор: Animal Сlinic
Дата публикації:
Поділитися в соцмережах: Twitter Facebook
image

Астма кішок — хронічна недуга нижніх дихальних шляхів. Причиною вважається присутність алергену, що викликає звуження бронхіолу. Цим фактором може бути пил наповнювача для лотка, глисти, аерозоль, парфум, пилок, тютюновий дим.

Як визначити астму у кішки?

Симптоми можуть бути різними. Деякі тварини кашляють регулярно, інші — нападами, з блювотою та відкашлюванням піни. Загальні ознаки такі:

  • кашель;
  • хрипіння;
  • дихання через рот, утруднене, прискорене;
  • положення сидячи: вихованець нахилений, лапи зігнуті та злегка відведені убік, шия витягнута.

Без обстеження можна сплутати астму із бронхітом, пневмонією, проблемами із серцем. Також такі симптоми виявляються за наявності стороннього предмета у дихальних шляхах. Саме тому важлива діагностика астми: рентген грудної клітки, бронхоскопія. Астму підтверджує посилений малюнок бронхів, а також зміни на клітинному рівні: підвищений вміст лейкоцитів, які борються з алергенами.

Лікування котячої астми

Недуга є такою, що прогресує. Без грамотного лікування напади кашлю можуть ставати все більш затяжними. Запущені випадки характеризуються дихальною недостатністю, що загрожує життю вихованця.

Способу повністю позбавити домашнього улюбленця хвороби немає. Але правильно підібрана терапія помітно полегшить життя тварини. Не відкладайте візит до ветеринара, щоб надати коту шанс на довге життя. У терапії астми застосовують кортикостероїди у форматі інгаляцій, уколів або таблеток. Ветеринар може призначити аерозоль, під впливом якого розширюються дихальні шляхи.

У вашого чотирилапого друга трапився астматичний напад? Йому потрібне свіже повітря! Дайте ліки, призначені ветеринаром. Якщо вихованцю, як і раніше, погано, покваптесь на прийом до фахівця. Адреси наших ветклінік:

  1. Київ, вул. Княжий Затон, 9.
  2. Київська область, смт Борова, вул. Івана Франка, 5/2.
  3. Київська область, с. Софіївська Борщагівка, вул. Боголюбова, 44 – працює цілодобово.

У філії Animal Clinic лікарі проведуть необхідні обстеження, з'ясують ймовірну причину астми та підкажуть, які препарати та в якому дозуванні допоможуть коту.

Записатися на прийом Live-консультація
Viber чат
doggy

Любі клієнти!

Ми продовжуємо надавати послуги за цінами, сформованими до вторгнення РФ в Україну, попри підвищення курсу $ та здорожчання витратних матеріалів і медикаментів для нас у 2,5 рази. Все заради перемоги!