Морські свинки: правила утримання

Автор: Animal Сlinic
Дата публикації:
Поділитися в соцмережах: Twitter Facebook
image

Морські свинки — вид не дуже вибагливий щодо догляду, але той, що потребує до себе уваги. Це товариські вихованці. Перебуваючи в колективі, вони мають гарний настрій. Є навіть таке поняття, як попкорнінг морських свинок — стан радості, в якому тварина підстрибує, присвистує, крутить попою та робить інші активні рухи. Саме тому наша ветклініка рекомендує тримати не одну, а пару тварин.

Житло морських свинок

Гризуни відмінно себе почувають в клітці, де на кожного з них припадає по 0.7 м². На дні має бути м'яка підстилка з тирси або паперу. Також підійде гумовий килимок. Одноразові пелюшки краще не стелити, тому що існує небезпека, що вихованець їх з'їсть. Увага: не радимо тримати морських свинок на голій решітці клітки, пресованих гранулах чи сіні — від цього на їхніх лапках утворюються болісні мозолі й ранки. Всередину клітки помістіть:

  • Будиночок. Гризуни обожнюють ховатися.
  • Мисочки.
  • Поїлку.
  • Сінник комфортної конструкції, щоб тварина безперешкодно могла дотягтися до сухих стебел і сточувати зубки.

Періодично випускайте морських свинок гуляти по дому, але стежте за тим, де вони знаходяться, щоб випадково не нашкодити улюбленцю. Не допускайте протягів і низьких температур, регулярно міняйте або очищайте підстилку, інакше здоров'я тварини може погіршитися.

Чим годувати морську свинку?

Цим травоїдним вихованцям, окрім сіна, потрібно давати:

  • Трав'яні гранули.
  • Соковиті корми — свіжі овочі (буряк, моркву, солодкий перець, брюссельську та цвітну капусту), зелень, в'ялену лугову траву.
  • Фрукти давайте потроху.

Організм морської свинки не виробляє вітамін С, тому додавайте аскорбінову кислоту до питної води. Також можна урізноманітнити меню шпинатом, спаржею та броколі. Обов'язково стежте за свіжістю корму, а також годуєте улюбленців лише митими продуктами.

Догляд за вихованцем

Багато хто помилково вважає, що, якщо тварина називається морською свинкою, вона полюбляє купатися. Насправді водні процедури — стрес для гризуна. Купайте його у крайньому разі в тазику з мінімумом води. Морським свинкам потрібно підстригати кігті. Тваринам не роблять щеплень, а також не обробляють в профілактичних цілях від глистів та ектопаразитів. Якщо ви живете в Києві, привозьте улюбленців до Animal Clinic на огляд кожні півроку.

Записатися на прийом Live-консультація
Viber чат
doggy

Любі клієнти!

Ми продовжуємо надавати послуги за цінами, сформованими до вторгнення РФ в Україну, попри підвищення курсу $ та здорожчання витратних матеріалів і медикаментів для нас у 2,5 рази. Все заради перемоги!