Сезони надання послуг котам

Автор: Animal Сlinic
Дата публикації:
Поділитися в соцмережах: Twitter Facebook
image

Періоди обслуговування котів нашими ветеринарами безпосередньо пов'язані із сезонністю захворювань цих домашніх тварин. У сезон тепла та холодів коти хворіють на різні недуги. Про них та метод запобігання їм йтиметься у статті.

Основні котячі захворювання та їхня сезонність

Кішки часто інфікуються цими недугами:

  • Сказ.
    Кішка може заразитися, гуляючи на вулиці від укусу щура або іншої зараженої тварини. Також непоодинокими є випадки, коли вихованці інфікуються на дачі — від мешканців дикої природи, переважно лисиць, або заражених місцевих собак та котів. Це смертельна недуга для будь-якого вихованця, якщо його не вакцинували. Часто випадки сказу фіксуються у весняно-літній час, але ризик заразитися ним зберігається для кішки цілий рік.
  • Каліцівіроз.
    Вірус близько 10 днів може жити у вологому середовищі. Це зумовлює виражений сезонний характер — холодну пору року. Перші симптоми — виділення з носа та очей, пригнічений стан, відмова від прийому їжі, підвищена температура, позиви, що нагадують блювоту. На слизовій оболонці ротової порожнини можуть з'явитися виразки, через які тварина не може повноцінно позіхнути. Передається при прямому контакті, повітрям, а також через предмети догляду.
  • Панлейкопенія — парвовірусний ентерит кішок.
    Також вірусна хвороба широко відома під назвою «котяча чумка». Випадки захворювання частіше фіксуються влітку та пізно восени. Джерело збудника інфекції — хвора тварина, що виділяє вірус з витіканнями з носової порожнини та очей, слиною, сечею та калом.
  • Респіраторні інфекції.
    Риніт, трахеобронхіт, вірусна пневмонія. Найчастіше лютують в осінньо-весняний періоди. Чхання та кашель — найпоширеніші симптоми. Заразитися кішка може від хворої тварини. Але в зоні ризику навіть суто домашні улюбленці, адже патогенну мікрофлору власники можуть принести до будинку на підошвах взуття.

Усі ці недуги складно переносяться котами, а при ненадання належної медичної допомоги окремі завжди або в деяких випадках є летальними.

Профілактика котячих захворювань

Щоб тварина не померла від вірусного захворювання, треба своєчасно вакцинувати її. Щеплення коту — найефективніший спосіб запобігти недузі.

Перша вакцина ставиться кошеняті 6–8 тижнів — комплексним препаратом FVRCP — проти респіраторних вірусних інфекцій, панлейкопенії, каліцівірозу. Друга — такою ж вакциною робиться на 9–12 тижні. Дорослій кішці щороку роблять щеплення комплексом FVRCP + R (від сказу). Якщо ваш вихованець досі не вакцинований, подбайте про цей захід якнайшвидше!

У філіях нашої мережі ветеринарних центрів Animal Clinic у Києві та Київській області вакцинація котів проводиться гуманно, якісними вакцинами, що містяться у оптимальних умовах. Після щеплення дотримуйтесь календаря вакцинації, а також рекомендацій ветеринара, і нехай ваш улюбленець буде здоровим.

Записатися на прийом Live-консультація
Viber чат
doggy

Любі клієнти!

Ми продовжуємо надавати послуги за цінами, сформованими до вторгнення РФ в Україну, попри підвищення курсу $ та здорожчання витратних матеріалів і медикаментів для нас у 2,5 рази. Все заради перемоги!