Балуємо вихованця правильно: чим можна пригостити собаку без шкоди здоров'ю?

Автор: Animal Сlinic
Дата публикації:
Поділитися в соцмережах: Twitter Facebook
image

Багато власників замислюються над тим, які ласощі давати собаці. Адже процес дресирування й виховання значно ефективніше, якщо заохочувати чотириногого друга смаколиками. Одразу хочемо уточнити, що не варто годувати тварину залишками власної їжі.

Кістки травмують травну систему, застрягають у стравоході та ламають зуби. Людська їжа занадто калорійна для собак. Її комплекс вітамінів і мінералів не завжди корисний тварині. Годуванням собаки з власної тарілки ви схвалюєте її звичку канючити зі столу та переїдати.

Критерії вибору заохочувальних перекусів для собаки

Смаколики для собаки мають відповідати трьом критеріям:

1. Користь.

Ідеальний вибір — ті, що не містять цукру, підсилювачів смаку, солі та синтетичних барвників. Найкраще підходить натуральний підкорм, зроблений з м'яса. Вихованцеві-алергіку варто купувати гіпоалергенні смаколики з м'яса кролика, індички, качки або ягняти. У складі не повинно бути компонентів, на які в улюбленця алергія.

2. Приємний смак для вихованця.

При виборі обов'язково враховуйте смакові вподобання собаки. Смачні поживні вироби сприяють гарній реакції улюбленця та підвищують прагнення до виконання команд.

3. Зручність зберігання й подачі.

Щоб смаколик було комфортно використовувати під час дресирування, він повинен бути компактним і не відволікати тварину від ходу заняття. Продукти, які не кришаться й не бруднять все навколо — відмінний варіант. Зверніть увагу на вироби у вигляді ковбасок, сушеного або напіввологого філе, а також печива.

Можна використовувати вже готові сушені субпродукти, наприклад, легені — дуже вигідний за ціною варіант. Такі смаколики добре ламаються та приємно пахнуть сушеними грибами. Всі вищеперелічені продукти зручно брати з собою на прогулянку. Багато магазинних смаколиків доповнені вітамінами. Це варто враховувати для дотримання вітамінно-мінерального балансу організму.

Корисні поради щодо пригощання тварини

У собачому раціоні всього 10% споживаних калорій має припадати на смаколики. Запам'ятайте: собаку не можна піддавати навантаженням після годування. Кращий спосіб відучити домашнього улюбленця випрошувати їжу — давати корм та смачненький бонус в певний час протягом дня.

Записатися на прийом Live-консультація
Viber чат
doggy

Любі клієнти!

Ми продовжуємо надавати послуги за цінами, сформованими до вторгнення РФ в Україну, попри підвищення курсу $ та здорожчання витратних матеріалів і медикаментів для нас у 2,5 рази. Все заради перемоги!