3 міфи про операції тваринам у спеку

Автор: Animal Сlinic
Дата публикації:
Поділитися в соцмережах: Twitter Facebook
image

Багато хто з опікунів хатніх тварин, коли мова йде про певне плановане хірургічне втручання, починає замислюватися: коли краще оперувати тварину. Вирішивши порадитися з друзями чи родичами, можна почути хибні думки щодо операцій під час спеки. Найпоширеніші з них вирішили розвіяти експерти мережі ветеринарних центрів Animal Clinic.

Міф 1. Влітку процес загоєння є тривалішим

Це твердження не є правдивим. Багато з операцій є неінвазивними, тож від уражень швидко не лишається слідів. Вчені довели, що сухе та тепле повітря — фактори швидкого загоєння ран. Річ у тім, що тепле повітря прискорює кровообіг в ураженій ділянці, тож туди спрямовується вдосталь кисню та поживних речовин, а це позитивно впливає на регенерацію тканин.

До того ж реабілітація влітку відбувається швидше та легше ще й завдяки великій кількості сонячного світла. Короткотривале перебування під променями активує синтез вітамінів організмом тварини, і відновлення прискорюється. Помірна інсоляція посилює імунну систему улюбленця. Тобто влітку умови для проведення хірургічного втручання є сприятливими.

Міф 2. З настанням спеки ризик інфікування підвищується

Коли спекотно, патогенна мікрофлора дійсно розмножується швидше, аніж за прохолоди. Тепле середовище може сприяти зараженню рани. Проте опікунам тварин нічого боятися, якщо:

  • Операція проводиться у стерильних умовах та простерилізованими інструментами.
  • Хірург дав поради щодо догляду за прооперованою ділянкою.
  • Сам власник тварини не лінується, дотримується усіх рекомендацій: своєчасно здійснює перев’язки та оброблює рану знезаражувальним засобом.

Такі запобіжні заходи мінімізують, а інколи і усувають ризик інфікування, пов’язаного з проведенням ветеринарної операції.

Міф 3. Літні операції важче переносяться тваринами

Якщо перед хірургічним втручанням лікарі обстежили пацієнта, точно визначили безпечну дозу анестезіологічного препарату та створили в операційній мікроклімат, оптимальний для підтримання життєво важливих показників, пацієнт почуватиметься добре.

Саме так команда фахівців дбає про проведення операції в Animal Clinic. Якщо вважаєте, що у вас вдома занадто спекотно, а ви не впораєтеся з ретельним доглядом за вихованцем, він може перебувати у нашому затишному стаціонарі до повного відновлення.

Записатися на прийом Live-консультація
Viber чат
doggy

Любі клієнти!

Ми продовжуємо надавати послуги за цінами, сформованими до вторгнення РФ в Україну, попри підвищення курсу $ та здорожчання витратних матеріалів і медикаментів для нас у 2,5 рази. Все заради перемоги!