Як подбати про котика в опалювальний сезон?

Автор: Animal Сlinic
Дата публикації:
Поділитися в соцмережах: Twitter Facebook
image

Кожен турботливий господар волів би, щоб його котусю завжди було затишно. Особливо гостро ця проблема постає з початком опалювального сезону. Котикам теж холодно, тож деякі власники спокійно та розчулено споглядають, як хвостаті вихованці гріються на батареї. Проте чи замислювалися ви, що користі від цього мало?

Чим небезпечний для кота відпочинок на батареї?

Дотик до джерела тепла котики сприймають інакше, ніж людина. Котяча шкіра може тривалий час контактувати з розжареною батареєю чи обігрівачем, і сама тваринка деякий час почуватиметься нормально. Проте результат такого способу зігрівання може бути прикрим:

  1. Перегрівання внутрішніх органів. Чим важчий та більший улюбленець, тим більше він схильний до перегріву. Найбільше тепловий удар загрожує котам з надмірною вагою, недугами серця та судин, порушеннями в системі дихання; вагітним кішкам.
  2. Посилене линяння через сухість шкіри. В лисих котів і тих, які мають коротку шерсть, погіршення стану шкірного покриву провокує свербіж та дискомфорт.

Якщо виховуєте кошеня, відучіть його спати на батареї. Тварина звикне до заборони і надалі не цікавитиметься гарячими опалювальними пристроями.

Як мінімізувати вплив тепла на кота?

Дорослого кота складніше позбавити звички видиратися на батарею. Але ви можете спробувати максимально зменшити негативний вплив джерела тепла на організм кота:

  • Завжди тримайте на батареї щільну ковдру.
  • Встановіть на радіатор захисну кришку. Зверху застеліть її простирадлом чи іншим м’яким текстилем.
  • Облаштуйте котику спальне місце поруч з батареєю. Це може бути зручна пухка лежанка, цілий будиночок або гамак, підвішений біля батареї.

Помітили, що бешкетник вмостився на батареї та задрімав? Розбудіть його та перекладіть на ліжко чи спеціально відведене місце. Так ви збережете здоров’я свого муркотуна.

Записатися на прийом Live-консультація
Viber чат
doggy

Любі клієнти!

Ми продовжуємо надавати послуги за цінами, сформованими до вторгнення РФ в Україну, попри підвищення курсу $ та здорожчання витратних матеріалів і медикаментів для нас у 2,5 рази. Все заради перемоги!