Поширені діагнози статевих органів самиць

Автор: Animal Сlinic
Дата публикації:
Поділитися в соцмережах: Twitter Facebook
image

Досить часто пацієнтками Animal Clinic стають домашні кішки та собаки, які мають проблеми «по жіночій частині». Це різні хвороби, але саме про найбільш часто фіксовані ми хочемо розповісти в цій статті.

Інфекційно-запальні недуги

Найчастіше до наших ветеринарних центрів у Києві та Київській області звертаються власники собак та кішок, загальний стан яких погіршився. Не знаючи, як допомогти улюблениці, господарі ухвалюють єдине правильне рішення: привезти її до ветеринара.

Лише фахівець може поставити правильний діагноз, адже він має великий досвід не лише візуальних, а й лабораторних та апаратних обстежень. Наші ветеринари часто фіксують інфекційно-запальні захворювання статевих органів самиць, найпоширеніші з яких такі:

  • Перикультит — інфекція хірургічних країв верхньої частини піхви, що розвивається після проведення операції з видалення матки. Серед симптомів — підвищення температури тіла та патологічні вагінальні виділення.
  • Піометра — гнійне запалення матки через попадання та розвиток в ній чужорідних бактерій. Може проявлятися гнійними або серозними виділеннями з піхви, відмовою від корму, посиленою спрагою та частим сечовипусканням. Можливі слабкість, блювання, підвищення температури.

Уникнути несприятливих наслідків допоможе уважне спостереження за улюбленицею, яка перенесла гінекологічну операцію, або нещодавно народила потомство. Щороку важливо водити кішку та собаку на планове обстеження, щоб унеможливити розвиток небезпечного захворювання, або, у разі його виявлення, негайно розпочати лікування.

Вагітність вихованки

Серед власників кішок і собак існує думка, що улюблениці варто хоча б раз народити. Це — міф. Вагітність і поява малюків не є профілактикою недугів репродуктивної системи. Але вони можуть спровокувати загострення хронічних патологій, адже організм буде під впливом стресу та додатковим навантаженням.

В'язати кішку чи собаку слід лише за необхідності отримати породистий виводок. Ознаки того, що тварина при надії, будуть наступними:

  • багато спить;
  • вимагає уваги;
  • їсть менше, ніж зазвичай;
  • округлився живіт;
  • молочні залози та соски збільшилися.

Впевнитись, що вагітність настала, допоможе ветеринар. Завдяки УЗД ви дізнаєтесь кількість та стан плодів.

Якщо ж не хочете, щоб домашня тварина давала потомство, буде розумно привезти її на кастрацію або стерилізацію. У першому випадку самиця буде позбавлена статевого інстинкту, тому вона стане спокійнішою. Наш ветеринар-гінеколог у Києві розповість вам все про особливості операції на індивідуальній консультації.

Записатися на прийом Live-консультація
Viber чат
doggy

Любі клієнти!

Ми продовжуємо надавати послуги за цінами, сформованими до вторгнення РФ в Україну, попри підвищення курсу $ та здорожчання витратних матеріалів і медикаментів для нас у 2,5 рази. Все заради перемоги!