Як на котів та собак впливають перепади температури?

Автор: Animal Сlinic
Дата публикації:
Поділитися в соцмережах: Twitter Facebook
image

Домашні собаки та коти зазвичай утримуються в теплі. Комфортною для них є температура 15-20 °C. Механізми, що в організмах тварин відповідають за терморегуляцію, нормально функціонують саме в таких умовах. Різка зміна температури може погано вплинути на самопочуття вихованця.

Реакція організму тварини на холод після тепла

Коли ви виводите на мороз собаку або кота, який звик перебувати в теплій оселі, тварина переживає температурний шок від різкої зміни температурного середовища. Терморегуляторні механізми вихованця можуть не витримати такого навантаження – і тоді тварина застудиться. Особливо переохолодження загрожує котам та собакам короткошерстих порід, а також малечі.

Ще одна розповсюджена проблема через температурний перепад – переохолодження суглобів, яке згодом може спровокувати артрит. Якщо тварина змерзне, в неї може виникнути запалення сечового міхура та нирок, захворювання вух. Аби уникнути цих негараздів, дотримуйтеся простих правил вигулу чотирилапого друга на морозі:

  • Обмежуйте час перебування при температурі нижче 0.
  • Уникайте потрапляння тварини під холодний дощ та мокрий сніг.
  • Подбайте про те, аби улюбленець багато рухався. Не дозволяйте собаці чи коту сидіти або лежати на снігу чи кризі тривалий час.
  • Придбайте водонепроникний одяг та взуття, яке надійно захистить від опадів та холодної землі.

Також важливо попіклуватися про домашнього улюбленця під час переходу до сильної спеки.

Як подбати про кота та собаку під час спеки?

Собаки та коти не пітніють задля охолодження. Для собаки основний спосіб врятуватися від спеки – віддишка – швидке та неглибоке вдихання-видихання через пащу з висунутим язиком. Та коли температура перевищує позначку +25, потрібні додаткові заходи:

  • Вмикайте кондиціонер, але не збільшуйте різницю між внутрішньою та зовнішньою температурою на понад 5 градусів.
  • Провітрюйте кімнату, але стежте, щоб тварина не знаходилася на протязі.
  • Не залишайте улюбленця в машині.
  • Під час активності собаки перегріваються швидше, тож на прогулянку беріть із собою миску та воду, намагайтеся більше перебувати у затінку.

Тепер ви зможете уникнути як теплового удару в тварини, так і її переохолодження. Якщо все-таки тварині погіршало через температурний перепад, зверніться до Animal Clinic.

Записатися на прийом Live-консультація
Viber чат
doggy

Любі клієнти!

Ми продовжуємо надавати послуги за цінами, сформованими до вторгнення РФ в Україну, попри підвищення курсу $ та здорожчання витратних матеріалів і медикаментів для нас у 2,5 рази. Все заради перемоги!