Чим обробити вихованця від бліх, кліщів та глистів?

Автор: Animal Сlinic
Дата публикації:
Поділитися в соцмережах: Twitter Facebook
image

Зовнішні та внутрішні паразити — це не лише джерело дискомфорту для тварини та її опікуна, а й переносники серйозних захворювань. Профілактика та своєчасна обробка вихованця — ефективний спосіб зберегти його здоров'я.

Засоби від бліх: особливості та переваги

Краплі — один із способів позбутися ектопаразитів і запобігти повторному зараженню. Інсектициди протягом доби розповсюджуються поверхнею шкіри, всмоктуються в плазму крові та повільно виділяються з неї протягом місяця відлякують (або знищують) бліх, впливаючи на їхню ЦНС. Краплі мають низку переваг:

  • Простота застосування. Зазвичай флакон доповнений піпеткою. Засіб наноситься на шкіру в області холки та лопаток.
  • Тривала дія. Ефект тримається місяць.
  • Універсальність. Існують комплексні краплі, що уберігають тварину не тільки від бліх, але також від кліщів та глистів.

Об'єм розчину, що наноситься, залежить від віку і маси вихованця. Орієнтуйтеся на дозування, вказане на упаковці. Краплі нешкідливі для вихованця, але не можна виключати індивідуальну непереносимість.

Нашийник, просочений репелентом, має запах, якого не виносять паразити. Він відлякує бліх, волосоїдів, іксодових і коростяних кліщів, але не вбиває їх. Ми рекомендуємо застосовувати нашийник як профілактичний засіб, коли бліх вже позбулися більш потужними протипаразитарними препаратами. Аксесуар є водостійким, тож при купанні його можна не знімати.

Розчин, яким просочений протиблошиний нашийник, ефективний 5 місяців — це бажаний період використання. Якщо улюбленець розчесав собі шийну область, краще почекати, поки рани загояться, і тільки потім надіти нашийник, щоб не було алергії. Не слід надягати такий нашийник самиці, яка вагітна або вигодовує потомство.

Пігулки. Застосовують при інвазіях (проти бліх, глистів, кліщів). Якщо тварина має травми шкіри, краще давати таблетки, щоб додатково не травмувати її краплями чи нашийником.

Для боротьби з блохами існують спеціальні шампуні. Це засоби з м'якою дією та низькою токсичністю, тому вони підходять навіть вагітним самицям, цуценятам, кошенятам, тваринам з індивідуальною непереносимістю інсектицидів.

Як убезпечити вихованця від кліщів?

Як ви вже знаєте, проти кліщів (підшкірних та іксодових) застосовують краплі. Ще один засіб, що наноситься на шерсть, — спрей. Підходить для додаткового короткочасного захисту: під час прогулянки чи відпочинку на природі.

Як альтернативу можна використовувати пігулки. Опинившись у шлунку, їхній склад починає всмоктуватись у кров, а в момент укусу активується. Переваги таблеток — у швидкій дії та неможливості змити їх водою.

Засоби проти глистів

Для боротьби з глистами існує цілий спектр антигельмінтних препаратів. Вони даються тварині двічі: з перервою 10–14 днів, оскільки одноразовий прийом усуває лише дорослих особин паразитів, але не їхні яйця. З метою профілактики тваринам до року препарат дається 1 раз на місяць, а після року — 1 раз на 3 місяці.

Є таблетки, краплі на загривок, пасти, сиропи та розчини. Виберіть відповідний варіант, орієнтуючись на вид, вагу, вік, стан здоров'я вихованця, а також зручність застосування. При масштабній глистовій інвазії препарат слід давати під контролем ветеринара.

Бажаєте проконсультуватися з фахівцем щодо обробки улюбленця від зовнішніх та внутрішніх паразитів? Зверніться до Animal Clinic!

Записатися на прийом Live-консультація
Viber чат
doggy

Любі клієнти!

Ми продовжуємо надавати послуги за цінами, сформованими до вторгнення РФ в Україну, попри підвищення курсу $ та здорожчання витратних матеріалів і медикаментів для нас у 2,5 рази. Все заради перемоги!