Топ-5 помилок годування собаки

Автор: Animal Сlinic
Дата публикації:
Поділитися в соцмережах: Twitter Facebook
image

Більшість власників прагнуть забезпечити вихованцям гідну якість життя. Але нерідко незнання тонкощів утримання призводить до згубних наслідків. Особливо часто собаки страждають від неправильного годування, що поступово послабляє організм.

У кожної тварини — свої потреби, продиктовані фізіологією. Брак або надлишок одного з компонентів в раціоні протягом тривалого періоду може спричинити проблеми зі здоров'ям. Ми познайомимо вас з найпоширенішими помилками, пов'язаними зі складанням собачого меню.

1. Годування без міри

Жаліючи улюбленця, який просить чергову порцію смаколиків, господар собаки може не замислюватися про обмеження. Але важливо пам'ятати:

  • Навіть якісна їжа доставить масу неприємностей при недотриманні добової норми.
  • Даючи собаці корм, не перегодовуйте її додатковими ласощами.
  • Не давайте їжу з власного столу. Те, що чотириногий друг із задоволенням поглинає жирні страви або кістки, не означає, що ці продукти корисні.

Всі перераховані вище помилки неминуче ведуть до збою в роботі систем собачого організму.

2. Годування тільки м'ясом

Споживаючи лише цей продукт, тварина не отримує деяких поживних речовин: жирів, корисної клітковини, окремих мінеральних компонентів, незамінних Омега-3 жирних кислот, які, окрім, здоров'я шкіри, забезпечують нормальний перебіг різних хімічних процесів організму.

3. Годування перед прогулянками та дресуванням

Після їди собаці потрібно перебувати в стані спокою протягом пари годин, інакше може порушитися робота шлунково-кишкового тракту.

4. Каша і трохи м'яса

Надлишок вуглеводів, одержуваних з круп, з часом порушить обмін речовин. Недолік тваринного білка в собачому меню веде до дефіциту життєво важливих поживних компонентів, що неминуче виллється в проблеми зі здоров'ям.

5. Складання раціону без урахування особливостей вихованця

Годі й говорити про збалансоване харчування, якщо господар собаки не може правильно розрахувати порцію. Через дефіцит калорій тварина може схуднути, а в результаті надлишку енергії, що надходить з кормом, і малорухливого способу життя — погладшати. Помилково не враховувати вік або стан здоров'я улюбленця.

Сподіваємося, ця інформація допоможе вам більш грамотно складати собаче меню.

Записатися на прийом Live-консультація
Viber чат
doggy

Любі клієнти!

Ми продовжуємо надавати послуги за цінами, сформованими до вторгнення РФ в Україну, попри підвищення курсу $ та здорожчання витратних матеріалів і медикаментів для нас у 2,5 рази. Все заради перемоги!