Поширені запальні захворювання

Автор: Animal Сlinic
Дата публикації:
Поділитися в соцмережах: Twitter Facebook
image

До фахівців Animal Clinic щодня звертаються власники, вихованці яких почали відчувати нездужання. Після огляду та проведених обстежень наші ветеринари у Києві часто діагностують запальні недуги. Про те, які захворювання цієї групи є найпоширенішими та чому вони виникають, читайте у цій статті.

Запальні ЛОР-захворювання

Найчастіше наші професіонали фіксують у тварин недуги ЛОР-спектра, тобто у пацієнта є проблеми з вухами, носом чи горлом:

  • Бронхіт та трахеїт.

Запалення слизової оболонки бронхів і трахеї, спровоковані переохолодженням, вірусом, бактерією, паразитом, нестачею вітамінів або вдиханням подразнювальної речовини, наприклад, тютюнового диму або освіжувача повітря. Проявляються як сухий чи вологий кашель, що загострюється після фізичних навантажень або при натягуванні повідця.

  • Риніт.

Запалення слизової оболонки носової порожнини. Супроводжується рідкими, слизовими, гнійними або кров'яними виділеннями з носа. Якщо проблемною є лише одна сторона, ймовірно, причина у пошкодженні, сторонньому предметі або новоутворенні.

  • Фарингіт.

Запалення тканин м'якого піднебіння, глотки, слизових оболонок, м'язів та заглоткових лімфовузлів. Виникає через простудне захворювання, вживання холодного корму та води, знижений імунітет, опік слизової оболонки, травми при жуванні кісток або сторонніх предметів. Улюбленець відчуває біль при ковтанні, тому відмовляється від їжі, може кашляти. Підвищується температура або всього тіла, або тільки в області глотки. При тяжкій формі може розвинутися гнійне запалення, пневмонія, сепсис, бронхопневмонія.

  • Отит.

Запалення одного чи обох вух внаслідок зміни мікрофлори або пошкодження шкіри з подальшим інфікуванням хвороботворними бактеріями чи грибами; загального зниження захисних функцій організму; алергії на корм; зараження вушним кліщем; неправильного очищення вух або частого купання. Наслідком отиту можуть бути надлишок сірки у вушній раковині та кислий запах із неї. Тварина кренить голову набік, чухає вухо лапою.

Впоратися з проблемами допоможе наш ветеринар-отоларинголог у Києві.

Інші запальні захворювання

Серед інших недуг, суть яких у запаленні, можна назвати лімфаденіт — запалення лімфовузлів. Він може бути специфічним, що розвивається при певному захворюванні, наприклад, сальмонельозі, туберкульозі або чумці. Також буває неспецифічним: збільшуються та болять лімфатичні вузли, вихованець відчуває нездужання, відмовляється від корму, температура підвищується. Явище можливе при алергії чи незначних запальних процесах через травми чи проблеми з зубами.

До наших філій нерідко приходять власники собак та котів, у яких спостерігається здуття в області анального отвору. Це параанальний синусит — запалення анальних залоз, спричинене порушенням вивільнення їхнього секрету. Улюбленець може безуспішно намагатися сходити в туалет по-великому і видавати жалібні звуки при цьому процесі, оскільки відчуває біль. Ще пара характерних ознак проблеми: тварина їздить попою по підлозі або нервово вилизує місце, що турбує, через сверблячку. Важливим є своєчасне очищення параанальних залоз для запобігання ускладненням.

Щорічне обстеження у ветеринара — найкраща профілактика серйозних проблем з організмом вихованця. В Animal Clinic завжди готові допомогти вашим хвостикам одужати.

Записатися на прийом Live-консультація
Viber чат
doggy

Любі клієнти!

Ми продовжуємо надавати послуги за цінами, сформованими до вторгнення РФ в Україну, попри підвищення курсу $ та здорожчання витратних матеріалів і медикаментів для нас у 2,5 рази. Все заради перемоги!