Рекомендації щодо догляду за собаками

Автор: Animal Сlinic
Дата публикації:
Поділитися в соцмережах: Twitter Facebook
image
Здоров'я та життєрадісність чотириногого друга залежать від того, наскільки добре власник піклується про нього. Наші рекомендації щодо догляду за собаками допоможуть вам забезпечити вихованцеві гідну якість і високу тривалість життя.

Проведення дозвілля з собакою

  1. Прогулянки.
  2. Для собаки перебування на вулиці — це можливість не тільки сходити до туалету, а й поспілкуватися з іншими представниками свого виду. Активні прогулянки, пробіжки та гри запобігають ризику розвитку ожиріння. Саме тому потрібно виводити улюбленця погуляти не на 5 хвилин, а хоча б на годину в теплу погоду.

    При цьому з собою у вас обов'язково повинна бути пляшечка води й миска, в яку її можна налити, щоб у собаки не сталося теплового удару. З настанням холодів можна скорочувати час прогулянки, щоб уникнути обмороження. Взимку виводьте собаку в спеціальному взутті. Вона захистить від холоду і реагентів, якими посипають сніг і лід.

  3. Дресирування.
  4. Процес навчання допомагає налагодити спілкування між власником і собакою. До того ж він приносить тварині радість. Собаки здатні зосереджуватися лише короткий час, тож тренуйте вихованця якомога цікавіше. До того ж це сприятиме засвоєнню здобутих навичок. Будьте послідовним, обираючи інтонацію, щоб улюбленець швидко розпізнавав команди. За кожною правильно виконаною дією одразу ж має слідувати винагорода.

  5. Спільний відпочинок на природі.
  6. Відпочинок біля водойми подобається багатьом собакам, але не кидайте тварину в воду, якщо вона не вміє плавати, а якщо така навичка є, не випускайте вихованця з поля зору. Активні ігри на свіжому повітрі завжди йдуть на користь, але уникайте ймовірності перегріву, перевтоми, контакту з агресивними тваринами та людьми.

Дотримання гігієни

Процедури, що допомагають підтримувати чистоту та охайність собаки, повинні бути регулярними:

  • Огляд шерсті на наявність шкірних проблем і паразитів.
  • Чищення зубів. 1 раз на день спеціальною зубною пастою, щіткою або серветками, передбаченими для процедури. Також можна давати спеціальні ласощі для собак. Якщо на зубах утворився камінь, допоможе тільки ультразвукове чищення. Його виконує ветеринар-стоматолог в Animal Clinic.
  • Купання. Мийте лапки після кожної прогулянки. Купати собаку потрібно за необхідністю, спеціальним шампунем — ваші засоби гігієни вихованцеві не підійдуть, можуть навіть зашкодити. Вода повинна бути теплою, не гарячою.
  • Вичісування. Справитися з завданням допоможе спеціальний гребінь. Виконуйте ці рекомендації щодо догляду за тваринами: гладкошерстих і жорсткошерстих собак розчісуйте за напрямком росту волосся. Довгошерстих — спочатку проти шерсті, а потім — у напрямку її зростання.
  • Чищення вух. Виконується спеціальним лосьйоном — НЕ вушними паличками! Шерсть всередині можна акуратно підстригати.
  • Стрижка пазурів. Для цього забудьте про звичайні ножиці. Придбайте спеціальну кігтерізку. Зафіксуйте лапу вихованця і тримайте її так, щоб можна було роздивитися кіготь і відстригти лише його кінчик одним натисканням, не травмувавши кровоносну судину.

Всі процедури, пов'язані з гігієною, можна виконати у досвідченого грумера в Animal Clinic. Якщо при догляді за собакою ви помітили висипання, новоутворення, бліх або кліщів, темну сірку в вухах або підозрілі виділення з будь-якої області організму, невідкладно зверніться до наших професіоналів!

Записатися на прийом Live-консультація
Viber чат
doggy

Любі клієнти!

Ми продовжуємо надавати послуги за цінами, сформованими до вторгнення РФ в Україну, попри підвищення курсу $ та здорожчання витратних матеріалів і медикаментів для нас у 2,5 рази. Все заради перемоги!