Чому кіт, собака млявий: потрібен невролог

Автор: Animal Сlinic
Дата публикації:
Поділитися в соцмережах: Twitter Facebook
image

Млявість тварини — поширений симптом порушень в організмі. Вона може бути спровокована паразитами, проковтнутим стороннім тілом, зневодненням та ускладненнями після операції. Але досить часто домашні тварини мляві через фактори, що негативно впливають на нервову систему:

  • Стрес. Переїзд, новий господар, поява ще одного вихованця та різка зміна раціону можуть стати причинами психічного розладу. Зазвичай, коли опікун починає приділяти більше уваги коту чи собаці, стрес минає.
  • Отруєння. Тремтіння, гучне важке дихання, блювання або пронос у поєднанні з млявістю — ознаки отруєння. Реакція може бути на психостимулювальні препарати або сік кімнатної рослини. Токсин пригнічує нервову систему. Отруєння може бути смертельно небезпечним для вихованця. Потрібна невідкладна допомога ветеринара — промивання шлунку.
  • Травма або ішемія головного мозку. Тварина може рухатися по колу в бік ураження.
  • Онкологія. Втома тварини, відмова від їжі, стрімке схуднення, видавання жалобних звуків можуть бути симптомами новоутворення.

З'ясувати точну причину млявості допоможуть лікарі Animal Clinic. З великою ймовірністю, чотирилапому другу потрібен ветеринар-невролог, адже проблема пов’язана з нервовою системою. Невролог встановить точну причину млявості та вибере відповідне лікування.

Записатися на прийом Live-консультація
Viber чат
doggy

Любі клієнти!

Ми продовжуємо надавати послуги за цінами, сформованими до вторгнення РФ в Україну, попри підвищення курсу $ та здорожчання витратних матеріалів і медикаментів для нас у 2,5 рази. Все заради перемоги!