Зміни в раціоні гризунів і кроликів з настанням холодів

Автор: Animal Сlinic
Дата публикації:
Поділитися в соцмережах: Twitter Facebook
image

Кожен власник домашнього гризуна і кролика знає про невгамовний апетит свого вихованця. Попри те, що в холодні сезони асортимент продуктів стає біднішим, раціон улюбленця повинен бути таким самим різноманітним, як і влітку. Про те, чим годувати домашніх гризунів і кроликів з приходом холодів, ви дізнаєтеся з цієї статті.

Осінньо-зимове меню кролика

Зимове харчування кролика має бути збалансованим, таким, що складається з вітамінів, вуглеводів, жирів і білків. Вихованець залюбки буде їсти суміші, придбані в зоомагазині. Також рекомендуємо давати такі продукти:

  • Сіно.
  • Гілки осики, ялини, а також гілочки фруктових дерев, окрім черешні, сливи, вишні та персика (вони містять отруйну для гризунів синильну кислоту).
  • Моркву.
  • Овес, просо, кукурудзу.
  • Горох, сочевицю, нут і квасолю.

Усі тверді зерна перед годуванням треба замочувати, а тоді вже давати вашому улюбленцю.

Це важливо: харчування великою кількістю сухого корму передбачає підтримання питного балансу. Не забувайте щодня мити поїлку кролика і наливати в неї чисту воду.

Чим годувати декоративних гризунів в холодні сезони?

Якщо у вас хом'як, звичну літню зелень і соковиті овочі можна замінити зерновим кормом, буряком і морквою. Також взимку можна пригощати улюбленця яблуками. Власникам морських свинок радимо давати тваринам сирі або варені овочі: капусту, моркву і буряк.

Поширений зимовий корм для декоративних пацюків — пшениця, жито, просо, овес, хліб, варені яйця, сир, м'ясо і коренеплоди. Улюблені ласощі — сир, фрукти або сухофрукти. Їжу тваринного походження давайте кілька разів на тиждень. Не забудьте покласти в клітку гілки для сточування зубів.

Миші із задоволенням харчуються зерном, також в раціон можна додати трохи насіння соняшнику, сир, варений яєчний білок. Пригощати можна овочами, фруктами, ягодами, хлібом. Пророщуйте мишкам зерна — джерело цінних вітамінів. Обов'язково потрібні гілки плодових дерев або берези для сточування різців.

У шиншил в клітці має бути сіно, а також спеціальний корм для цих тварин. У літню пору вони можуть харчуватися конюшиною, подорожником і навіть кропивою, тоді як взимку доводиться задовольнятися сухими або пророщеними злаками. Кращі вітамінні ласощі для шиншил — сушені продукти: морква, яблука, шипшина та груші.

Записатися на прийом Live-консультація
Viber чат
doggy

Любі клієнти!

Ми продовжуємо надавати послуги за цінами, сформованими до вторгнення РФ в Україну, попри підвищення курсу $ та здорожчання витратних матеріалів і медикаментів для нас у 2,5 рази. Все заради перемоги!