Реабілітація тварин після ортопедичних захворювань

Автор: Animal Сlinic
Дата публикації:
Поділитися в соцмережах: Twitter Facebook
image

Від проведеного ветеринаром лікування залежить лише частина успіху. Навіть у випадку з бездоганною корекцією кінцівки шляхом хірургічної операції та правильним зростанням кісток для відновлення функцій потрібна реабілітація. Вона є загальноприйнятою практикою у людській медицині, а от у ветеринарії реабілітація – відносно новий напрямок, який набуває все більшої популярності.

Методи реабілітації

Після ортопедичних захворювань до тварин застосовуються різноманітні способи фізіотерапії, кінезотерапія, мануальна терапія, дозовані навантаження на різні групи м’язів, масаж, плавання у басейні. Ціллю реабілітації є поновлення рухливості. Мобілізація поділяється на 2 види:

  1. Пасивна – для тварин, котрі не можуть виконувати рухи самостійно. Завдання реабілітолога розробляти суглоби та м’язи вручну, допомагати пацієнту рухатися.
  2. Активна – з чотирилапими вихованцями займаються на бігових доріжках, фітнес-м’ячах, подушках для балансування.

Фізіотерапевтичні процедури можна робити вже в день операції. Реабілітацію краще почати якомога раніше – від цього залежатиме якість життя улюбленця.

Особливості реабілітаційного процесу

Собаки та коти – найбільш вередливі пацієнти, яких може собі уявити ветеринар-реабілітолог. Примусити тварину виконувати ті чи інші вправи досить складно, але вдається заохотити їх смаколиками, іграми, виконанням трюків та дресуванням.

Бажаною є присутність власника під час реабілітаційних процедур, адже так деякі з методів можна запам’ятати та повторити вдома. Для повного відновлення опорно-рухового апарата може знадобитися від декількох тижнів до декількох місяців. Терміни та якість процесу відновлення тварини після лікування залежать від зацікавленості та відповідальності її господаря.

Реабілітація передбачає контроль ветеринара за прогресом та рухами пацієнта. Коли під час вже звичних фізичних вправ спостерігається покращення, треба додавати інші – корегувати процес реабілітації, в жодному разі не нехтуючи ним.

Записатися на прийом Live-консультація
Viber чат
doggy

Любі клієнти!

Ми продовжуємо надавати послуги за цінами, сформованими до вторгнення РФ в Україну, попри підвищення курсу $ та здорожчання витратних матеріалів і медикаментів для нас у 2,5 рази. Все заради перемоги!