Чи треба солити собачу їжу?

Автор: Animal Сlinic
Дата публикації:
Поділитися в соцмережах: Twitter Facebook
image

У харчовій солі є життєво необхідні собачому організму хлор і натрій. Вони підтримують водний, а також кислотно-лужний баланс, забезпечують нормальне функціонування клітин, беруть участь у виникненні та передачі нервових імпульсів. Дефіцит цих компонентів призводить до того, що собака слабшає та швидко втомлюється від звичних активностей. У цуценят може статися затримка зростання й розвитку.

Чому не слід додавати сіль до їжі собак?

Хоч тваринам потрібна сіль, добова норма може не перевищувати декілька міліграмів. Відміряти потрібний обсяг в домашніх умовах складно, але в цьому і немає потреби, оскільки:

  1. Якщо раціон вашого улюбленця становить повноцінний корм, знайте, що в ньому міститься допустима концентрація натрію та хлору. При цьому солі може не бути в графі «Склад», але вона присутня в самій сировині.
  2. Складаючи меню з сирого м'яса, риби, овочів, не додавайте до їжі сіль, адже в продуктах міститься оптимальний обсяг мікроелементів.
  3. При варінні продуктів частина солі залишається в бульйоні, але готову їжу краще не підсолювати, адже є ризик покласти більше, ніж потрібно.

Відмінний варіант — придбати вітамінно-мінеральний комплекс, де є натрій і хлор.

Чим небезпечний для собаки надлишок солі?

Надмірний обсяг солі в собачому раціоні призводить до подразнення травного тракту, порушення мінерального обміну та посилення спраги. Зловживання цим продуктом провокує розвиток хронічних захворювань нирок і сечового міхура.

Сіль в чистому вигляді провокує отруєння та блювоту, тому наполегливо рекомендуємо ховати сільничку від улюбленця. Солоні сири, ковбасні вироби та всілякі копченості містять більше солі, ніж потрібно людині, а для її чотириногого друга і поготів. Тобто краще не пропонувати йому такі страви.

Пам'ятайте: чиста свіжа вода завжди має бути у вільному доступі для тварини. Якщо собака випиває денну норму води, невеликі надлишки солі виводяться з сечею. У собаки є хронічні недуги? Проконсультуйтеся з ветеринаром, чи є корисними підсолені страви у випадку з вашим улюбленцем, або краще почати дієту без солі. Дізнайтеся в цілому про те, як правильно і в якій кількості поєднувати харчові продукти, щоб підтримувати хороший рівень життя вихованця.

Записатися на прийом Live-консультація
Viber чат
doggy

Любі клієнти!

Ми продовжуємо надавати послуги за цінами, сформованими до вторгнення РФ в Україну, попри підвищення курсу $ та здорожчання витратних матеріалів і медикаментів для нас у 2,5 рази. Все заради перемоги!