Як взяти на аналіз кал вихованця?

Автор: Animal Сlinic
Дата публикації:
Поділитися в соцмережах: Twitter Facebook
image

Вашому коту, собаці або іншій тварині призначили аналіз калу в Києві? Потрібно знати, як здійснити забір матеріалу, щоб це ніяк не позначилося на результаті дослідження. Завдяки цій статті Animal Clinic ви дізнаєтеся тонкощі підготовки домашнього улюбленця перед процедурою.

Важливі підготовчі заходи

Ви краще за всіх знаєте історію хвороби та раціон улюбленця, тому саме вам під силу зробити все необхідне, щоб результат аналізу калу був коректним. За 3 дні до того, як принести біоматеріал до клініки, перестаньте давати вихованцеві:

  • Проносні.
  • Адсорбенти, наприклад, активоване вугілля.
  • Препарати, що змінюють колір калу (залізо, вісмут і ін.).
  • Сире м'ясо.
  • Помідори та буряк, які надають фекаліям червонуватий відтінок. Через них результат аналізу на наявність прихованої крові може бути хибнопозитивним.

Якщо недавно улюбленцю ставили клізму, робили рентгенографію шлунку або кишківника, краще почекати зі здачею калу на аналіз. Ми наполягаємо на тому, щоб всі власники збирали біоматеріал в стерильну ємність з герметичною кришкою. Купити невеликий одноразовий контейнер можна у ветеринарній або звичайній аптеці.

Нюанси забору калу

Подбайте про те, аби матеріал був зібраний без сторонніх часточок. Якщо планується лабораторна діагностика калу кішки, перед її походом до туалету, очистіть лоток і совочок від слідів наповнювача.

Фекалії собаки або іншого вихованця, який справляє нужду на вулиці, збирайте без сміття, інакше діагноз може бути неточним. Не забудьте взяти з собою рукавички або пакетик для збору.

Термін здачі калу домашньої тварини на аналіз

Проміжок часу між збором та доставленням біоматеріалу до ветклініки залежить від різновиду аналізу. Наприклад, для дослідження на яйця гельмінтів кал вихованця можна привезти протягом 12 годин після дефекації. Якщо планується аналіз на цисти найпростіших, потрібно поквапитися: у вас є всього 20 хвилин на доставлення. Точний термін здачі краще уточнити у ветлікаря.

Записатися на прийом Live-консультація
Viber чат
doggy

Любі клієнти!

Ми продовжуємо надавати послуги за цінами, сформованими до вторгнення РФ в Україну, попри підвищення курсу $ та здорожчання витратних матеріалів і медикаментів для нас у 2,5 рази. Все заради перемоги!