Тварина застудилася: причини, симптоми та лікування

Автор: Animal Сlinic
Дата публикації:
Поділитися в соцмережах: Twitter Facebook
image

З настанням холодів у хатніх тварин зростає ризик застудитися. Найменше до цього явища схильні вихованці з сильним імунітетом, але і в цьому правилі можливі винятки.

На тлі переохолодження улюбленець може захворіти на риніт або грип, його верхні дихальні шляхи можуть зазнати інфекції, а такий процес без своєчасного звернення до ветеринара може мати смертельне завершення.

Чому вихованець застудився?

Часто сам опікун може розібратися, що вплинуло на погіршення здоров'я його чотирилапого вихованця. Симптоми, характерні для застуди, можуть виявлятися за таких умов:

  • Переохолодження тіла чи його окремих частин. Це може статися, якщо вихованець перебуває на протязі, у приміщенні або на вулиці, де низька температура повітря.
  • Слабкий імунітет. Може спостерігатися при дефіциті вітамінів та незбалансованому харчуванні.
  • Наслідки перебування на холоді після купання, потрапляння під дощ чи сніг.

Ви можете знизити ризики застуди у вихованця. Правильно підберіть раціон і не зменшуйте кількість корму, якщо на те немає показань. Не можна допустити, щоб кіт чи собака лежав на протязі чи холодній підлозі, якщо в нього мокра шерсть. Необхідно витерти її сухим рушником або висушити.

Ознаки застуди у тварин

Застуда завдає великого дискомфорту домашнім улюбленцям. Вона торкається системи дихання, і тимчасово важливий орган сприйняття ароматів може не функціонувати повною мірою. Є деякі характерні для застуди ознаки:

  • Закладеність носа.
  • Нежить.
  • Кашель та чхання.
  • Підвищена температура.
  • Запалені слизові оболонки.
  • Млявість та пасивність.
  • Відмова від їжі, але посилена спрага.

Тварина могла зазнати впливу вірусу. Щоб точно зрозуміти причину нездужання, необхідно звернутися до ветеринарної клініки. Після огляду та діагностики буде поставлено правильний діагноз, і тоді можна буде говорити про терапію.

Лікування застуди тваринам

Чекаєте, доки захворювання пройде саме собою? Це неправильний шлях, адже запущена застуда може розвинутись у пневмонію, спровокувати захворювання нирок і навіть ревматизм. Давати будь-які препарати слід лише після візиту до терапевта Animal Clinic.

Фахівець може порекомендувати засоби, що знижують температуру, знеболювальні, антигістамінні та заспокійливі. Залежно від діагнозу можуть бути призначені краплі, антибіотики чи противірусні препарати.

Отримавши припис ветеринара, суворо дотримуйтесь його. Якщо в улюбленця лихоманка, покладіть його в тепле місце, добре вкрийте, забезпечте доступ до легкої їжі та чистої питної води.

Записатися на прийом Live-консультація
Viber чат
doggy

Любі клієнти!

Ми продовжуємо надавати послуги за цінами, сформованими до вторгнення РФ в Україну, попри підвищення курсу $ та здорожчання витратних матеріалів і медикаментів для нас у 2,5 рази. Все заради перемоги!