Як подбати про вихованця в новорічні свята?

Автор: Animal Сlinic
Дата публикації:
Поділитися в соцмережах: Twitter Facebook
image

До Нового року залишилося зовсім трохи. Ви напевно вже плануєте, як прикрасити будинок, обмірковуєте святкове меню і розважальну програму. Насолоджуючись урочистою атмосферою, важливо не забути про те, що у вас є чотириногий друг, який потребує особливого догляду. Прочитавши цю статтю, ви дізнаєтеся, як провести Новий рік і Різдво максимально безпечно для вихованця.

Ялинкові іграшки та інші прикраси

Зафіксуйте ялинку надійно — вона не повинна впасти. Найкраще місце для електрогірлянд — стіни й карнизи — вище, де кішка та собака не зможуть дістати. Скляні ялинкові іграшки небезпечні для улюбленців, тому рекомендуємо замінити їх міцними пластиковими, популярними сьогодні картонними та дерев'яними прикрасами. Якщо у вас кішка, не варто розвішувати блискучий «дощик» і серпантин — поширені причини гострої кишкової непрохідності та необхідності хірургічного втручання.

Святковий стіл у кожного — свій

Не підгодовуйте вихованців. Не давайте кістки та цукерки! Їм в жодному разі не можна страви:

  • Жирні.
  • Смажені.
  • Гострі.
  • Копчені.

Купіть тварині улюблені або нові ласощі в зоомагазині. Можна зробити подарунок — нову іграшку. Вихованець буде в захваті, це займе його на деякий час.

Попередьте гостей

Якщо до вас запрошені друзі та родичі, вони повинні знати, що не можна пригощати вихованця з власної тарілки. Коли відкриваєте двері, переконайтеся, що собака або кішка не вискочили в під'їзд. Попросіть гостей не палити в будинку — для тварин тютюновий дим дуже шкідливий.

Феєрверки та петарди

Гучні звуки — стрес для тварин. Вийшовши на прогулянку з собакою в день свята, обходьте місця, де готується запуск феєрверка й подібної піротехніки. Злякавшись, пес може втекти. На цей випадок краще чипувати тварину або надягати на неї нашийник з вашим номером телефону.

Плануєте залишити тварину вдома та піти в гості? Потрібно врахувати, що опівночі 31 грудня буде велика кількість феєрверків, а вашого улюбленця охопить паніка. Перед виходом ретельно закрийте всі вікна і зашторте їх. Не закривайте вихованця в окремій кімнаті, подбайте про доступ до їжі, води та туалету. Не залишайте улюбленця одного надовго.

Тепер ви зможете зробити будинок і свято безпечними для чотириногого друга.

Записатися на прийом Live-консультація
Viber чат
doggy

Любі клієнти!

Ми продовжуємо надавати послуги за цінами, сформованими до вторгнення РФ в Україну, попри підвищення курсу $ та здорожчання витратних матеріалів і медикаментів для нас у 2,5 рази. Все заради перемоги!