Чи чипувати вихованця?

Автор: Animal Сlinic
Дата публикації:
Поділитися в соцмережах: Twitter Facebook
image

Знайомлячись з переліком послуг нашої ветклініки, Ви могли побачити назву «Чипування». Досі не знаєте, що це таке, навіщо воно проводиться і чи потрібно чипувати Вашого вихованця? Тоді прочитайте цю статтю до кінця — і ви дізнаєтеся відповіді на ці питання.

3 причини чипувати тварину

Мікрочип, який також називається транспондером, являє собою крихітний носій інформації про тварину. Це своєрідний паспорт вашого чотириногого друга, відсканувавши який можна дізнатися необхідну інформацію про тварину та її власника. Є 3 причини для чипування:

  1. Перевезення тварини за кордон. Сьогодні обов'язковою умовою поїздки з собакою чи кішкою в іншу країну є наявність у них мікрочипа. Це стосується перетину кордону як з туристичною метою, так і для участі в міжнародних виставках.
  2. Мікрочип допомагає у пошуку вихованця, якщо він загубиться. Зчитавши інформацію з чипа, можна з'ясувати, хто володіє твариною. Так, людина, котра знайшла собаку або кота, зможе повернути улюбленця його господареві.
  3. Питання володіння твариною вирішується дуже швидко. Це актуально, якщо хтось навмисно присвоїв Вашого вихованця, або якщо сталася випадкова підміна візуально однакових тварин.

Дані про всіх чипованих тварин містяться в міжнародній базі. Актуальність послуги незаперечна, навіть якщо Ви поки не плануєте виїжджати за кордон.

Переваги чипування перед нанесенням клейма

Раніше для ідентифікації на тварину наносилося спеціальне татуювання, але на зміну цим способом прийшов більш гуманний — чипування. Процедура має безліч переваг перед клеймуванням:

  • Займає мінімум часу. Введення крихітного чипа - це лише мить.
  • При чипуванні тварина не має больових відчуттів, а після відсутній дискомфорт.
  • Повторна процедура не потрібна, тобто метод більш надійний, ніж нанесення клейма: воно через відновлення клітин шкіри може з часом стертися.

До нашого ветцентру Animal Clinic в Києві Ви можете привести улюбленця просто на чипування або замовити комплексну послугу «Вивезення за кордон», яка складається з вакцинації, чипування, підготовки ветпаспорта й довідки, що підтверджує ефективність щеплення від сказу, а також консультації ветеринара щодо перетину кордону з вихованцем.

Записатися на прийом Live-консультація
Viber чат
doggy

Любі клієнти!

Ми продовжуємо надавати послуги за цінами, сформованими до вторгнення РФ в Україну, попри підвищення курсу $ та здорожчання витратних матеріалів і медикаментів для нас у 2,5 рази. Все заради перемоги!