Почему шатается зуб у питомца: идти к стоматологу?

Автор: Animal Сlinic
Дата публикации:
Поделиться в соцсетях: Twitter Facebook
image

Якщо у вас юна тварина, найімовірніше, хитається зуб або навіть декілька зубів, оскільки настав час зміни молочних на постійні. У кошенят це відбувається у віці 4 місяців, у цуценят — у 3–7 місяців.

Для гризунів така зміна не є характерною, їхні зуби ростуть протягом усього життя, а сточуються при вживанні твердої їжі або корекції довжини. Якщо відбувається демінералізація альвеолярної кістки, збільшується простір між зубом та щелепою. Тоді збільшується ризик втрати зубів. Коли у гризуна хитається зуб, частинки корму можуть потрапляти в альвеолу. Через регулярне травмування з'являються недуги періодонту та пухлини кістки.

Стало помітно, що корінні зуби у собаки чи кота виросли на третину і більше, а тимчасові все ще не випали? Слід привести улюбленця до ветеринара-стоматолога для вимушеного видалення молочних зубів. Якщо не зробити цього, у майбутньому можливі проблеми з прикусом, які нерідко призводять до швидкого стирання та розхитування постійних зубів.

Що робити, якщо зуб хитається у дорослої тварини?

Коли хитається зуб у дорослої тварини, обов'язково потрібна допомога ветеринарного стоматолога. Можуть бути такі причини виникнення проблеми:

  • Вчасно не видалений зубний камінь.
  • Пошкодження зубного кореня та кісткової тканини — наслідок травми.
  • Запалення ясен.
  • Генетична схильність.

Якщо випадок серйозний, тварина відчуває нестерпний біль, а зуб підлягає видаленню. На прийомі у стоматолога стане зрозуміло, чому саме хитається зуб, звісно, якщо ви не помітили, що вихованець травмувався.

Виявили неприємний запах, а також жовтий, темно-сірий або зеленуватий наліт на зубах домашньої тварини? Відвідайте ветеринара-стоматолога Animal Clinic. Він огляне ротову порожнину, проведе ультразвукове чищення зубів та призначить відповідне лікування.

Записаться на прием Live-консультация
Viber чат
doggy

Дорогие клиенты!

Мы продолжаем предоставлять услуги по ценам, сформированным до вторжения РФ в Украину, несмотря на повышение курса $, подорожания расходных материалов и медикаментов для нас в 2,5 раза. Всё ради победы!