Остеохондроз у собак: симптомы, диагностика, лечение. Ветклиника в Киеве

Автор: Animal Сlinic
Дата публикации:
Поделиться в соцсетях: Twitter Facebook
image

У собак досить часто фіксується остеохондроз суглобів кінцівок. Недуга впливає нормальне формування хряща. Через аномальне потовщення він не може отримувати належні поживні компоненти, тому стає схильним до ушкоджень.

Захворювання може спровокувати генетичний фактор. Остеохондроз та розшаровуючий остеохондрит суглобів різних кісток часто зустрічаються у таких порід, як датський дог, лабрадор ретрівер, ротвейлер.

Також недуга може бути викликана неправильним годуванням: перегодовуванням або надмірною кількістю мінеральних речовин, особливо кальцію.

Ознаки захворювання

Найпоширеніший симптом остеохондрозу у собак — накульгування. Воно може бути виражене яскраво чи слабко. Кульгавість зазвичай припиняється після відпочинку, але відновлюється з навантаженням на уражену лапу. Слід придивитися до таких ознак:

  • Коли собака сидить або стоїть, намагається не навантажувати хвору лапу: зміщує центр ваги, відставляє кінцівку убік.
  • Через знижене фізичне навантаження лапа стала тоншою, адже м'язова маса зменшилася.
  • У положенні лежачи на ваші спроби зігнути або вирівняти його кінцівку улюбленець відповідає вищанням чи прибирає лапу — це свідчить про больові відчуття.

Клінічні ознаки часто проявляються у собак 6–9 місяців. Ігнорування проблеми призводить до хронічної кульгавості вихованця. Перманентний біль знижує якість життя собаки.

Як ставиться діагноз?

Діагностика остеохондрозу у собаки включає огляд пацієнта, а також проведення апаратних досліджень. Найчастіше рентгенографічного обстеження достатньо, щоб виявити недугу.

Комп'ютерна томографія та артроскопія дозволяють отримати повнішу картину відхилень від норми у структурі суглобового хряща. Наша ветклініка в Києві виконує діагностичні процедури гуманно та ефективно.

Лікування остеохондрозу собак

Повернути нормальне функціонування кінцівки та усунути біль дозволяє своєчасне хірургічне втручання. Під час операції усуваються фрагменти відмерлої хрящової тканини. Поверхня суглоба піддається шліфуванню, яке сприяє виділенню стовбурових клітин для подальшого заміщення хрящової тканини в ураженій ділянці.

Наша ветклініка пропонує комплексний підхід до терапії остеохондрозу. Кваліфіковані ветеринари-ортопеди проведенням спеціальних фізіотерапевтичних занять допоможуть вашому вихованцю відновитися після операції. Запишіться на прийом до Animal Clinic за номерами, вказаними на сайті.

Записаться на прием Live-консультация
Viber чат
doggy

Дорогие клиенты!

Мы продолжаем предоставлять услуги по ценам, сформированным до вторжения РФ в Украину, несмотря на повышение курса $, подорожания расходных материалов и медикаментов для нас в 2,5 раза. Всё ради победы!